Difference between revisions of "Cassowary"
Jump to navigation
Jump to search
m |
|||
| Line 2: | Line 2: | ||
|name=Cassowary | |name=Cassowary | ||
|image=Cassowary.jpg | |image=Cassowary.jpg | ||
| − | |caption=Southern cassowary | + | |caption=Southern cassowary<br/>''Casuarius casuarius'' |
|domain=Eukaryota | |domain=Eukaryota | ||
|kingdom=Animalia | |kingdom=Animalia | ||
| Line 36: | Line 36: | ||
|binomialname= | |binomialname= | ||
|syn= | |syn= | ||
| − | |sub= | + | |sub= |
|alt= | |alt= | ||
|regionimg= | |regionimg= | ||
| Line 48: | Line 48: | ||
Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe [[injury]] or even death. | Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe [[injury]] or even death. | ||
| + | |||
| + | ===Species=== | ||
| + | *[[Dwarf cassowary]], ''Casuarius bennetti'' | ||
| + | *[[Northern cassowary]], ''Casuarius unappendiculatus'' | ||
| + | *[[Southern cassowary]], ''Casuarius casuarius'' | ||
[[Category:Birds]][[Category:Flightless Birds]][[Category:Ratites]] | [[Category:Birds]][[Category:Flightless Birds]][[Category:Ratites]] | ||
Revision as of 23:41, December 16, 2013
| Cassowary | |
|---|---|
| Southern cassowary Casuarius casuarius | |
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vetebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Infra-class | Eoaves |
| Order Information | |
| Order | Struthioniformes |
| Sub-order | Struthioni |
| Infraorder | Struthionides |
| Family Information | |
| Family | Struthionidae |
| Tribe Information | |
| Tribe | Casuariini |
| Genus Information | |
| Genus | Casuarius |
| Species Information | |
| Species | C. bennetti C. casuarius<br.>C. unappendiculatus |
| Population statistics | |
The cassowaries are large, flightless birds similar to the emu and ostrich. They live in the rain forests of Australia and New Guinea. There are three species.
Description
Cassowaries, due to their shyness and forest habitat, are difficult to observe. They grow up to 5 or 6 feet high, with the males being larger than the females. they eat mainly fruit, although fungi and small animals are also sometimes eaten.
Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe injury or even death.
Species
- Dwarf cassowary, Casuarius bennetti
- Northern cassowary, Casuarius unappendiculatus
- Southern cassowary, Casuarius casuarius