Difference between revisions of "Cuban black hawk"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m
m
Line 39: Line 39:
 
|alt=
 
|alt=
 
|regionimg=
 
|regionimg=
−
|pop=
+
|pop=10,000-15,000
 
|conservation=Near threatened<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22735287/0</ref>
 
|conservation=Near threatened<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22735287/0</ref>
 
}}
 
}}
 +
The '''Cuban black hawk''' (''Buteogallus gundlachii'') is a bird of prey in the family Accipitridae, and native to the island of [[Cuba]].  Traditionally considered to have been a subspecies of the [[common black hawk]], it was only recently confirmed to have been a separate species.
 +
 +
==Threats==
 +
Cuban black hawks are inhabitants of mangrove swamp areas and large river banks, feeding primarily on crabs.  Due to human development and drainage of these wetlands a decline in the number of birds has been observed.
  
 
==References==
 
==References==

Revision as of 06:21, September 16, 2014

Cuban Black Hawk
Scientific classification
Kingdom Information
Domain Eukaryota
Kingdom Animalia
Subkingdom Bilateria
Branch Deuterostomia
Phylum Information
Phylum Chordata
Sub-phylum Vertebrata
Infraphylum Gnathostomata
Class Information
Superclass Tetrapoda
Class Aves
Sub-class Neornithes
Infra-class Neoaves
Order Information
Superorder Passerimorphae
Order Accipitriformes
Infraorder Falconides
Family Information
Family Accipitridae
Sub-family Buteoninae
Genus Information
Genus Buteogallus
Species Information
Species B. gundlachii
Population statistics
Population 10,000-15,000
Conservation status Near threatened[1]

The Cuban black hawk (Buteogallus gundlachii) is a bird of prey in the family Accipitridae, and native to the island of Cuba. Traditionally considered to have been a subspecies of the common black hawk, it was only recently confirmed to have been a separate species.

Threats

Cuban black hawks are inhabitants of mangrove swamp areas and large river banks, feeding primarily on crabs. Due to human development and drainage of these wetlands a decline in the number of birds has been observed.

References