Difference between revisions of "Blue-crowned motmot"
Jump to navigation
Jump to search
(a start) |
m |
||
| Line 36: | Line 36: | ||
|alt= | |alt= | ||
|regionimg= | |regionimg= | ||
| − | |pop= | + | |pop= |
| − | |conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/ | + | |conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/61634607/0</ref> |
}} | }} | ||
| + | ===Subspecies=== | ||
| + | *''Momotus momota cametensis''; Brazil: lower Xingu and Tapajós rivers, east to Tocantins River. | ||
| + | *''Momotus momota ignobilis''; eastern Peru to northern Bolivia (possibly western Brazil). | ||
| + | *''Momotus momota marcgravianus''; northeast Brazil: Paraíba to Alagoas. | ||
| + | *''Momotus momota microstephanus''; lowlands E of Andes in E Colombia, W Venezuela, E Ecuador, NE Peru and NW Brazil (E to upper R Negro). | ||
| + | *''Momotus momota momota''; Brazil: Orinoco River basin to Amapá state, south to northern bank of the Amazon River. | ||
| + | *''Momotus momota nattereri''; Bolivia: Andean foothills. | ||
| + | *''Momotus momota parensis''; Brazil: mouth of the Amazon River, east to Piauí. | ||
| + | *''Momotus momota pilcomajensis''; eastern and southern Bolivia and northern Argentina to southern Brazil, east to São Paulo and northwest Paraná. | ||
| + | *''Momotus momota simplex''; Brazil: south of the Amazon River, west to Peruvian border, east to upper Xingu River, southward to Mato Grosso and Goiás. | ||
==References== | ==References== | ||
Revision as of 07:39, November 27, 2015
| Blue-crowned motmot | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vertebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Order Information | |
| Order | Coraciiformes |
| Family Information | |
| Family | Momotidae |
| Genus Information | |
| Genus | Motmotus |
| Species Information | |
| Species | M. momota |
| Population statistics | |
| Conservation status | Least concern[1] |
Subspecies
- Momotus momota cametensis; Brazil: lower Xingu and Tapajós rivers, east to Tocantins River.
- Momotus momota ignobilis; eastern Peru to northern Bolivia (possibly western Brazil).
- Momotus momota marcgravianus; northeast Brazil: Paraíba to Alagoas.
- Momotus momota microstephanus; lowlands E of Andes in E Colombia, W Venezuela, E Ecuador, NE Peru and NW Brazil (E to upper R Negro).
- Momotus momota momota; Brazil: Orinoco River basin to Amapá state, south to northern bank of the Amazon River.
- Momotus momota nattereri; Bolivia: Andean foothills.
- Momotus momota parensis; Brazil: mouth of the Amazon River, east to Piauí.
- Momotus momota pilcomajensis; eastern and southern Bolivia and northern Argentina to southern Brazil, east to São Paulo and northwest Paraná.
- Momotus momota simplex; Brazil: south of the Amazon River, west to Peruvian border, east to upper Xingu River, southward to Mato Grosso and Goiás.