Difference between revisions of "Turkey vulture"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m
m
Line 35: Line 35:
 
|sub=
 
|sub=
 
|alt=
 
|alt=
 +
|regionimg=
 +
|pop=
 +
|conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22697627/0</ref>
 
}}
 
}}
 
'''Turkey vulture''' (''Cathartes aura''), most abundant and widespread New World vulture.
 
'''Turkey vulture''' (''Cathartes aura''), most abundant and widespread New World vulture.
Line 41: Line 44:
 
Turkey vultures are eagle-sized.  They are 25-32 inches in length, with a wingspan up to 72 inches.  The plumage is primarily blackish in color, with both primary and secondary flight feathers a paler color.  The head, devoid of feathers, is red in color; it is this feature that gives the bird its name, after the wild [[turkey (bird)|turkey]].  Immature birds have a grey head.
 
Turkey vultures are eagle-sized.  They are 25-32 inches in length, with a wingspan up to 72 inches.  The plumage is primarily blackish in color, with both primary and secondary flight feathers a paler color.  The head, devoid of feathers, is red in color; it is this feature that gives the bird its name, after the wild [[turkey (bird)|turkey]].  Immature birds have a grey head.
  
−
==Range==
+
===Subspecies===
−
Turkey vultures are found year-round in the American southern states, south to Tierra del Fuego in [[Argentina]]; during breeding they extend their range north into southern [[Canada]], and to the west coast of North America.
+
*''Cathartes aura aura''; Mexico and the Greater Antilles to South America.
 +
*''Cathartes aura jota''; Chile.
 +
*''Cathartes aura meridionalis''; North America: southern Canada west of Great Lakes to British Columbia, south to Mexico (Baja Califonia) and the southwestern United States.  Migrates to South America.
 +
*''Cathartes aura ruficollis''; Trindad; Panama to South America east of the Andes Mountains, south to Argentina.
 +
*''Cathartes aura septentrionalis''; eastern North America: United States and Canada.
  
 
==Habitat==
 
==Habitat==
 
Primarily attached to deciduous woodlands and forests, yet often seen over nearby farmland and suburban areas.
 
Primarily attached to deciduous woodlands and forests, yet often seen over nearby farmland and suburban areas.
  
 +
==References==
 +
<small><references/></small>
  
 
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Vultures]]
 
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Vultures]]

Revision as of 15:26, December 4, 2015

Turkey Vulture
Turkey vulture.jpg
Scientific classification
Kingdom Information
Domain Eukaryota
Kingdom Animalia
Subkingdom Bilateria
Phylum Information
Phylum Chordata
Sub-phylum Vertebrata
Infraphylum Gnathostomata
Class Information
Superclass Tetrapoda
Class Aves
Sub-class Neornithes
Order Information
Order Cathartiformes
Family Information
Family Cathartidae
Sub-family Cathartinae
Genus Information
Genus Cathartes
Species Information
Species C. aura
Population statistics
Conservation status Least concern[1]

Turkey vulture (Cathartes aura), most abundant and widespread New World vulture.

Description

Turkey vultures are eagle-sized. They are 25-32 inches in length, with a wingspan up to 72 inches. The plumage is primarily blackish in color, with both primary and secondary flight feathers a paler color. The head, devoid of feathers, is red in color; it is this feature that gives the bird its name, after the wild turkey. Immature birds have a grey head.

Subspecies

  • Cathartes aura aura; Mexico and the Greater Antilles to South America.
  • Cathartes aura jota; Chile.
  • Cathartes aura meridionalis; North America: southern Canada west of Great Lakes to British Columbia, south to Mexico (Baja Califonia) and the southwestern United States. Migrates to South America.
  • Cathartes aura ruficollis; Trindad; Panama to South America east of the Andes Mountains, south to Argentina.
  • Cathartes aura septentrionalis; eastern North America: United States and Canada.

Habitat

Primarily attached to deciduous woodlands and forests, yet often seen over nearby farmland and suburban areas.

References