Difference between revisions of "Long-eared owl"
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with "{{Taxonomy |name=Long-eared Owl |image= |caption= |domain=Eukaryota |kingdom=Animalia |subkingdom=Bilateria |branch=Deuterostomia |superphylum= |phylum=Chordata |subphylum=Verteb...") |
m |
||
| Line 24: | Line 24: | ||
|infraorder= | |infraorder= | ||
|superfamily= | |superfamily= | ||
| − | |families= | + | |families= |
| − | |family= | + | |family=Strigidae |
|subfamily=Striginae | |subfamily=Striginae | ||
|supertribe= | |supertribe= | ||
| Line 39: | Line 39: | ||
|alt= | |alt= | ||
|regionimg= | |regionimg= | ||
| − | |pop= | + | |pop=2,180,000-5,540,000 est. (2015) |
| − | |conservation= | + | |conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22689507/0</ref> |
}} | }} | ||
| + | The '''long-eared owl''' (''Asio otus'') is a medium-sized owl of the family Strigidae, and found in the woodlands throughout much of the Northern Hemisphere. | ||
| + | |||
| + | ===Subspecies=== | ||
| + | *''Asio otus canariensis''; Canary Islands. | ||
| + | *''Asio otus otus''; Europe, northern Africa, Azores Islands, eastward to central and northern Asia. | ||
| + | *''Asio otus tuftsi''; western North America: Canada southward to Mexico. | ||
| + | *''Asio otus wilsonianus''; eastern North America: Canada southward to Oklahoma and Virginia. | ||
| + | |||
| + | |||
| + | ==References== | ||
| + | <small><references/></small> | ||
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Owls]][[Category:Eared Owls]] | [[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Owls]][[Category:Eared Owls]] | ||
Revision as of 19:30, December 6, 2015
| Long-eared Owl | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vertebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Infra-class | Neoaves |
| Order Information | |
| Order | Strigiformes |
| Family Information | |
| Family | Strigidae |
| Sub-family | Striginae |
| Genus Information | |
| Genus | Asio |
| Species Information | |
| Species | A. otus |
| Population statistics | |
| Population | 2,180,000-5,540,000 est. (2015) |
| Conservation status | Least concern[1] |
The long-eared owl (Asio otus) is a medium-sized owl of the family Strigidae, and found in the woodlands throughout much of the Northern Hemisphere.
Subspecies
- Asio otus canariensis; Canary Islands.
- Asio otus otus; Europe, northern Africa, Azores Islands, eastward to central and northern Asia.
- Asio otus tuftsi; western North America: Canada southward to Mexico.
- Asio otus wilsonianus; eastern North America: Canada southward to Oklahoma and Virginia.