Difference between revisions of "Kinkajou"
Jump to navigation
Jump to search
Totnesmartin (talk | contribs) m (rainforest --> rain forest) |
DavidB4-bot (talk | contribs) (→top: clean up) |
||
| Line 1: | Line 1: | ||
[[Image:kinkajou.gif|right]] | [[Image:kinkajou.gif|right]] | ||
| − | The Kinkajou (Potos flavus), also known as the Honey Bear, is a nocturnal rainforest mammal related to the [[ringtail]], [[raccoon]], and the [[lesser panda]]. It is the only member of the genus Potos. Although they are a member of the order [[Carnivora]], they eat mostly [[fruit]], and are mostly awake at night ([[nocturnal]]). They are currently on the [[endangered species]] list. Kinkajous have been captured and bred in domestic environments, though they do not make hospitable [[pet]]s. They are native to [[Central America|Central]] and [[South America]], and live primarily in the [[rain forest]]. | + | The '''Kinkajou''' (Potos flavus), also known as the Honey Bear, is a nocturnal rainforest mammal related to the [[ringtail]], [[raccoon]], and the [[lesser panda]]. It is the only member of the genus Potos. Although they are a member of the order [[Carnivora]], they eat mostly [[fruit]], and are mostly awake at night ([[nocturnal]]). They are currently on the [[endangered species]] list. Kinkajous have been captured and bred in domestic environments, though they do not make hospitable [[pet]]s. They are native to [[Central America|Central]] and [[South America]], and live primarily in the [[rain forest]]. |
==References== | ==References== | ||
Latest revision as of 23:05, June 24, 2016
The Kinkajou (Potos flavus), also known as the Honey Bear, is a nocturnal rainforest mammal related to the ringtail, raccoon, and the lesser panda. It is the only member of the genus Potos. Although they are a member of the order Carnivora, they eat mostly fruit, and are mostly awake at night (nocturnal). They are currently on the endangered species list. Kinkajous have been captured and bred in domestic environments, though they do not make hospitable pets. They are native to Central and South America, and live primarily in the rain forest.
