Difference between revisions of "Turkey vulture"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m
(→‎References: clean up)
Line 55: Line 55:
  
 
==References==
 
==References==
−
<small><references/></small>
+
{{Reflist}}
  
 
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Vultures]]
 
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Vultures]]

Revision as of 23:18, June 24, 2016

Turkey Vulture
Turkey vulture.jpg
Scientific classification
Kingdom Information
Domain Eukaryota
Kingdom Animalia
Subkingdom Bilateria
Phylum Information
Phylum Chordata
Sub-phylum Vertebrata
Infraphylum Gnathostomata
Class Information
Superclass Tetrapoda
Class Aves
Sub-class Neornithes
Order Information
Order Cathartiformes
Family Information
Family Cathartidae
Sub-family Cathartinae
Genus Information
Genus Cathartes
Species Information
Species C. aura
Population statistics
Conservation status Least concern[1]

Turkey vulture (Cathartes aura), most abundant and widespread New World vulture.

Description

Turkey vultures are eagle-sized. They are 25-32 inches in length, with a wingspan up to 72 inches. The plumage is primarily blackish in color, with both primary and secondary flight feathers a paler color. The head, devoid of feathers, is red in color; it is this feature that gives the bird its name, after the wild turkey. Immature birds have a grey head.

Subspecies

  • Cathartes aura aura; Mexico and the Greater Antilles to South America.
  • Cathartes aura jota; Chile.
  • Cathartes aura meridionalis; North America: southern Canada west of Great Lakes to British Columbia, south to Mexico (Baja Califonia) and the southwestern United States. Migrates to South America.
  • Cathartes aura ruficollis; Trindad; Panama to South America east of the Andes Mountains, south to Argentina.
  • Cathartes aura septentrionalis; eastern North America: United States and Canada.

Habitat

Primarily attached to deciduous woodlands and forests, yet often seen over nearby farmland and suburban areas.

References