Difference between revisions of "Dusky eagle-owl"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m
Line 40: Line 40:
 
|regionimg=
 
|regionimg=
 
|pop=
 
|pop=
−
|conservation=
+
|conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22688992/0</ref>
 
}}
 
}}
 +
The '''dusky eagle owl''' (''Bubo coromandus'') is a bird of prey in the family Strigidae, and is found in southern and Southeast Asia.
 +
 +
==Description==
 +
The dusky eagle owl is a relatively large owl, reaching a body length of 18 to 20 inches. The feathers are greyish to sooty, dusky brown. The eyes are yellow. The ear tufts are very conspicuous, stand upright and are relatively close together. The facial disk has a narrow dark edge.
 +
 +
==Range==
 +
Dusky eagle owls are found on the Indian subcontinent; from Pakistan south of the Himalayas as well as the Indian Sind, Punjab and Uttar Pradesh east to Nepal and Bangladesh, and have been recorded as far east as southeastern China.  In Southeast Asia they also occur in western Burma, with three owls (possibly stragglers) collected on the Malay Peninsula.
 +
 +
Dusky eagle owls live in areas with dense forests and wetlands, both of which have a close proximity to water, and up to an elevation of 820 feet.  It is also found in plantations, groves, old tamarind stands, or other human-altered landscapes in which there is an abundance of leafy trees offering concealment.
 +
 +
==References==
 +
<small><references/></small>
 
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Owls]][[Category:Eagle Owls]]
 
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Owls]][[Category:Eagle Owls]]

Revision as of 16:17, March 9, 2017

Dusky Eagle-owl
Scientific classification
Kingdom Information
Domain Eukaryota
Kingdom Animalia
Subkingdom Bilateria
Branch Deuterostomia
Phylum Information
Phylum Chordata
Sub-phylum Vertebrata
Infraphylum Gnathostomata
Class Information
Superclass Tetrapoda
Class Aves
Sub-class Neornithes
Infra-class Neoaves
Order Information
Order Strigiformes
Family Information
Families Strigidae
Sub-family Striginae
Tribe Information
Tribe Bombini
Genus Information
Genus Bubo
Species Information
Species B. coromandus
Population statistics
Conservation status Least concern[1]

The dusky eagle owl (Bubo coromandus) is a bird of prey in the family Strigidae, and is found in southern and Southeast Asia.

Description

The dusky eagle owl is a relatively large owl, reaching a body length of 18 to 20 inches. The feathers are greyish to sooty, dusky brown. The eyes are yellow. The ear tufts are very conspicuous, stand upright and are relatively close together. The facial disk has a narrow dark edge.

Range

Dusky eagle owls are found on the Indian subcontinent; from Pakistan south of the Himalayas as well as the Indian Sind, Punjab and Uttar Pradesh east to Nepal and Bangladesh, and have been recorded as far east as southeastern China. In Southeast Asia they also occur in western Burma, with three owls (possibly stragglers) collected on the Malay Peninsula.

Dusky eagle owls live in areas with dense forests and wetlands, both of which have a close proximity to water, and up to an elevation of 820 feet. It is also found in plantations, groves, old tamarind stands, or other human-altered landscapes in which there is an abundance of leafy trees offering concealment.

References