Difference between revisions of "Kinkajou"
Jump to navigation
Jump to search
m (modified) |
m (links) |
||
| Line 1: | Line 1: | ||
[[Image:kinkajou.gif|right]] | [[Image:kinkajou.gif|right]] | ||
| − | The Kinkajou (Potos flavus), also known as the Honey Bear, is a nocturnal rainforest mammal related to the ringtail, raccoon, and the lesser panda. It is the only member of the genus Potos. Although they are a member of the order Carnivora, they eat mostly [[fruit]], and are mostly awake at night ([[nocturnal]]). They are currently on the [[endangered species]] list. Kinkajous have been captured and bred in domestic environments, though they do not make hospitable [[pet]]s. They are native to [[Central America|Central]] and [[South America]], and live primarily in the [[rainforest]]. | + | The Kinkajou (Potos flavus), also known as the Honey Bear, is a nocturnal rainforest mammal related to the [[ringtail]], [[raccoon]], and the [[lesser panda]]. It is the only member of the genus Potos. Although they are a member of the order [[Carnivora]], they eat mostly [[fruit]], and are mostly awake at night ([[nocturnal]]). They are currently on the [[endangered species]] list. Kinkajous have been captured and bred in domestic environments, though they do not make hospitable [[pet]]s. They are native to [[Central America|Central]] and [[South America]], and live primarily in the [[rainforest]]. |
==References== | ==References== | ||
Revision as of 20:33, May 6, 2007
The Kinkajou (Potos flavus), also known as the Honey Bear, is a nocturnal rainforest mammal related to the ringtail, raccoon, and the lesser panda. It is the only member of the genus Potos. Although they are a member of the order Carnivora, they eat mostly fruit, and are mostly awake at night (nocturnal). They are currently on the endangered species list. Kinkajous have been captured and bred in domestic environments, though they do not make hospitable pets. They are native to Central and South America, and live primarily in the rainforest.
