Difference between revisions of "Reindeer"
Jump to navigation
Jump to search
DavidB4-bot (talk | contribs) (→top: clean up) |
m |
||
| Line 1: | Line 1: | ||
| − | The '''reindeer''' | + | {{Taxonomy |
| + | |name=Reindeer | ||
| + | |image= | ||
| + | |caption= | ||
| + | |domain=Eukaryota | ||
| + | |kingdom=Animalia | ||
| + | |subkingdom=Bilateria | ||
| + | |branch=Deuterostomia | ||
| + | |superphylum= | ||
| + | |phylum=Chordata | ||
| + | |subphylum=Vertebrata | ||
| + | |infraphylum=Gnathostomata | ||
| + | |microphylum= | ||
| + | |superdivision= | ||
| + | |division= | ||
| + | |subdivision= | ||
| + | |superclass= | ||
| + | |class=Mammalia | ||
| + | |subclass=Theriiformes | ||
| + | |infraclass=Holotheria | ||
| + | |superorder=Preptotheria | ||
| + | |order=Artiodactyla | ||
| + | |suborder=Ruminantia | ||
| + | |infraorder= | ||
| + | |superfamily=Cervoidea | ||
| + | |families= | ||
| + | |family=Cervidae | ||
| + | |subfamily=Capreolinae | ||
| + | |supertribe= | ||
| + | |tribe=Rangiferini | ||
| + | |subtribe= | ||
| + | |genera= | ||
| + | |genus=Rangifer | ||
| + | |subgenus= | ||
| + | |species=R. tarandus | ||
| + | |binomialname= | ||
| + | |syn= | ||
| + | |sub= | ||
| + | |alt= | ||
| + | |regionimg= | ||
| + | |pop= | ||
| + | |conservation= | ||
| + | }} | ||
| + | The '''reindeer''' (''Rangifer tarandus'') is a species of [[deer]] of the family Cervidae, and found in the [[Arctic]] regions of [[North America]] and [[Eurasia]]. Reindeer are unique from other species of deer in that both sexes bear antlers. Reindeer are domesticated in [[Scandinavia]] by the [[Sami]] people, also known as the Lapps, and used for pulling sleds and carriages, as well as providing meat and milk for sustenance. In North America they are known as '''caribou''' by the [[Inuit]]. | ||
| − | + | ==References== | |
| + | <small><references/></small> | ||
[[Category:Deer]] | [[Category:Deer]] | ||
Revision as of 10:51, December 2, 2019
| Reindeer | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vertebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Class | Mammalia |
| Sub-class | Theriiformes |
| Infra-class | Holotheria |
| Order Information | |
| Superorder | Preptotheria |
| Order | Artiodactyla |
| Sub-order | Ruminantia |
| Family Information | |
| Superfamily | Cervoidea |
| Family | Cervidae |
| Sub-family | Capreolinae |
| Tribe Information | |
| Tribe | Rangiferini |
| Genus Information | |
| Genus | Rangifer |
| Species Information | |
| Species | R. tarandus |
| Population statistics | |
The reindeer (Rangifer tarandus) is a species of deer of the family Cervidae, and found in the Arctic regions of North America and Eurasia. Reindeer are unique from other species of deer in that both sexes bear antlers. Reindeer are domesticated in Scandinavia by the Sami people, also known as the Lapps, and used for pulling sleds and carriages, as well as providing meat and milk for sustenance. In North America they are known as caribou by the Inuit.
References