Difference between revisions of "Reindeer"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m
m
Line 39: Line 39:
 
|alt=
 
|alt=
 
|regionimg=
 
|regionimg=
−
|pop=
+
|pop=2,890,400 (2015 est.)<ref>https://www.iucnredlist.org/species/29742/22167140#population</ref>
−
|conservation=
+
|conservation=Vulnerable<ref>https://www.iucnredlist.org/species/29742/22167140</ref>
 
}}
 
}}
 
The '''reindeer''' (''Rangifer tarandus'') is a species of [[deer]] of the family Cervidae, and found in the [[Arctic]] regions of [[North America]] and [[Eurasia]].  Reindeer are unique from other species of deer in that both sexes bear antlers.  Reindeer are domesticated in [[Scandinavia]] by the [[Sami]] people, also known as the Lapps, and used for pulling sleds and carriages, as well as providing meat and milk for sustenance.  In North America they are known as '''caribou''' by the [[Inuit]].
 
The '''reindeer''' (''Rangifer tarandus'') is a species of [[deer]] of the family Cervidae, and found in the [[Arctic]] regions of [[North America]] and [[Eurasia]].  Reindeer are unique from other species of deer in that both sexes bear antlers.  Reindeer are domesticated in [[Scandinavia]] by the [[Sami]] people, also known as the Lapps, and used for pulling sleds and carriages, as well as providing meat and milk for sustenance.  In North America they are known as '''caribou''' by the [[Inuit]].
Line 47: Line 47:
 
<small><references/></small>
 
<small><references/></small>
  
−
[[Category:Deer]]
+
[[Category:Mammals]][[Category:Deer]]

Revision as of 11:14, December 2, 2019

Reindeer
Scientific classification
Kingdom Information
Domain Eukaryota
Kingdom Animalia
Subkingdom Bilateria
Branch Deuterostomia
Phylum Information
Phylum Chordata
Sub-phylum Vertebrata
Infraphylum Gnathostomata
Class Information
Class Mammalia
Sub-class Theriiformes
Infra-class Holotheria
Order Information
Superorder Preptotheria
Order Artiodactyla
Sub-order Ruminantia
Family Information
Superfamily Cervoidea
Family Cervidae
Sub-family Capreolinae
Tribe Information
Tribe Rangiferini
Genus Information
Genus Rangifer
Species Information
Species R. tarandus
Population statistics
Population 2,890,400 (2015 est.)[1]
Conservation status Vulnerable[2]

The reindeer (Rangifer tarandus) is a species of deer of the family Cervidae, and found in the Arctic regions of North America and Eurasia. Reindeer are unique from other species of deer in that both sexes bear antlers. Reindeer are domesticated in Scandinavia by the Sami people, also known as the Lapps, and used for pulling sleds and carriages, as well as providing meat and milk for sustenance. In North America they are known as caribou by the Inuit.

References