Difference between revisions of "Northern rockhopper penguin"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m
m
Line 1: Line 1:
 
{{Taxonomy
 
{{Taxonomy
 
|name=Northern Rockhopper Penguin
 
|name=Northern Rockhopper Penguin
−
|image=
+
|image=NRockhopperPenguin.jpg
 
|caption=
 
|caption=
 
|domain=Eukaryota
 
|domain=Eukaryota
Line 45: Line 45:
  
 
==Description==
 
==Description==
−
The Northern Rockhopper Penguin is medium-sized, standing 17.7 to 24.5 inches tall, and weighs up to 8.6 pounds.  The weight varies considerably over the course of a year, with their heaviest weights just before moulting.  Females are slightly smaller than males.  Adult birds have a narrow yellow streak of feathers over the eyes, which become elongated behind the eyes and protrude; further to the back of the head these feathers are striped yellow-black in the longitudinal direction and form a loosely fitting crest there. The eyes are red, the short, strong and bulging beak is reddish-brown, the feet and legs are pink, with the soles. The head and face are otherwise black. The top of the body is dark slate gray.  New plumage after the moult has a bluish shimmer.  Worn plumage just before moulting has a brownish tint.  The underside of the body is white, with the wings blue-black on the top and white underneath.  Chicks are completely black with a gray chin and throat, with a small, dull-colored beak; immature birds can be recognized by a matt yellow line above the eye and a reddish brown beak, but lacking a crest.
+
The northern rockhopper penguin is medium-sized, standing 17.7 to 24.5 inches tall, and weighs up to 8.6 pounds.  The weight varies considerably over the course of a year, with their heaviest weights just before moulting.  Females are slightly smaller than males.  Adult birds have a narrow yellow streak of feathers over the eyes, which become elongated behind the eyes and protrude; further to the back of the head these feathers are striped yellow-black in the longitudinal direction and form a loosely fitting crest there. The eyes are red, the short, strong and bulging beak is reddish-brown, the feet and legs are pink, with the soles. The head and face are otherwise black. The top of the body is dark slate gray.  New plumage after the moult has a bluish shimmer.  Worn plumage just before moulting has a brownish tint.  The underside of the body is white, with the wings blue-black on the top and white underneath.  Chicks are completely black with a gray chin and throat, with a small, dull-colored beak; immature birds can be recognized by a matt yellow line above the eye and a reddish brown beak, but lacking a crest.
  
 
==References==
 
==References==

Revision as of 15:05, January 19, 2020

Northern Rockhopper Penguin
NRockhopperPenguin.jpg
Scientific classification
Kingdom Information
Domain Eukaryota
Kingdom Animalia
Subkingdom Bilateria
Phylum Information
Superphylum Deuterostomia
Phylum Chordata
Sub-phylum Vertebrata
Infraphylum Gnathostomata
Class Information
Superclass Tetrapoda
Class Aves
Sub-class Neornithes
Infra-class Neognathae
Order Information
Order Spheniciformes
Family Information
Family Spheniscidae
Genus Information
Genus Eudyptes
Species Information
Species E. moseleyi
Population statistics

The northern, or Moseley's rockhopper penguin (Eudyptes moseleyi) is a species of penguin of the family Spheniscidae, and found in the South Atlantic Ocean.

Description

The northern rockhopper penguin is medium-sized, standing 17.7 to 24.5 inches tall, and weighs up to 8.6 pounds. The weight varies considerably over the course of a year, with their heaviest weights just before moulting. Females are slightly smaller than males. Adult birds have a narrow yellow streak of feathers over the eyes, which become elongated behind the eyes and protrude; further to the back of the head these feathers are striped yellow-black in the longitudinal direction and form a loosely fitting crest there. The eyes are red, the short, strong and bulging beak is reddish-brown, the feet and legs are pink, with the soles. The head and face are otherwise black. The top of the body is dark slate gray. New plumage after the moult has a bluish shimmer. Worn plumage just before moulting has a brownish tint. The underside of the body is white, with the wings blue-black on the top and white underneath. Chicks are completely black with a gray chin and throat, with a small, dull-colored beak; immature birds can be recognized by a matt yellow line above the eye and a reddish brown beak, but lacking a crest.

References