Difference between revisions of "Cassowary"
Jump to navigation
Jump to search
Totnesmartin (talk | contribs) m (rainforest --> rain forest) |
|||
| Line 1: | Line 1: | ||
| − | The '''cassowaries''' are large, flightless [[bird]]s similar to the [[emu]] and [[ostrich]]. They live in the [[rain forest]]s of [[Australia]] and [[New Guinea]]. There are three [[species]] | + | {{Taxonomy |
| − | + | |name=Cassowary | |
| − | + | |image= | |
| − | + | |caption= | |
| − | + | |domain=Eukaryota | |
| + | |kingdom=Animalia | ||
| + | |subkingdom=Bilateria | ||
| + | |branch=Deuterostomia | ||
| + | |superphylum= | ||
| + | |phylum=Chordata | ||
| + | |subphylum=Vetebrata | ||
| + | |infraphylum=Gnathostomata | ||
| + | |microphylum= | ||
| + | |superdivision= | ||
| + | |division= | ||
| + | |subdivision= | ||
| + | |superclass=Tetrapoda | ||
| + | |class=Aves | ||
| + | |subclass=Neornithes | ||
| + | |infraclass=Eoaves | ||
| + | |superorder= | ||
| + | |order=Struthioniformes | ||
| + | |suborder=Struthioni | ||
| + | |infraorder=Struthionides | ||
| + | |superfamily= | ||
| + | |families= | ||
| + | |family=Struthionidae | ||
| + | |subfamily= | ||
| + | |supertribe= | ||
| + | |tribe=Casuariini | ||
| + | |subtribe= | ||
| + | |genera= | ||
| + | |genus=Casuarius | ||
| + | |subgenus= | ||
| + | |species=C. bennetti<br/>C. casuarius<br.>C. unappendiculatus | ||
| + | |binomialname= | ||
| + | |syn= | ||
| + | |sub=C. b. bennetti<br/>C. B. papuanus | ||
| + | |alt= | ||
| + | |regionimg= | ||
| + | |pop= | ||
| + | |conservation= | ||
| + | }} | ||
| + | The '''cassowaries''' are large, flightless [[bird]]s similar to the [[emu]] and [[ostrich]]. They live in the [[rain forest]]s of [[Australia]] and [[New Guinea]]. There are three [[species]]. | ||
==Description== | ==Description== | ||
| − | Cassowaries, due to their shyness and forest [[habitat]], are difficult to observe. | + | Cassowaries, due to their shyness and forest [[habitat]], are difficult to observe. They grow up to 5 or 6 feet high, with the [[male]]s being larger than the [[female]]s. they eat mainly fruit, although [[fungi]] and small [[animal]]s are also sometimes eaten. |
Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe [[injury]] or even death. | Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe [[injury]] or even death. | ||
[[category:birds]] | [[category:birds]] | ||
Revision as of 06:46, May 13, 2011
| Cassowary | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vetebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Infra-class | Eoaves |
| Order Information | |
| Order | Struthioniformes |
| Sub-order | Struthioni |
| Infraorder | Struthionides |
| Family Information | |
| Family | Struthionidae |
| Tribe Information | |
| Tribe | Casuariini |
| Genus Information | |
| Genus | Casuarius |
| Species Information | |
| Species | C. bennetti C. casuarius<br.>C. unappendiculatus |
| Subspecies | C. b. bennetti C. B. papuanus |
| Population statistics | |
The cassowaries are large, flightless birds similar to the emu and ostrich. They live in the rain forests of Australia and New Guinea. There are three species.
Description
Cassowaries, due to their shyness and forest habitat, are difficult to observe. They grow up to 5 or 6 feet high, with the males being larger than the females. they eat mainly fruit, although fungi and small animals are also sometimes eaten.
Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe injury or even death.