Changes

1,590 bytes added ,  18:24, June 14, 2019
no edit summary
Line 19: Line 19:  
|subclass=Neornithes
 
|subclass=Neornithes
 
|infraclass=Neoaves
 
|infraclass=Neoaves
−
|superorder=Passerimorphae
+
|superorder=
 
|order=Accipitriformes
 
|order=Accipitriformes
−
|suborder=
+
|suborder=Accipitres
−
|infraorder=Falconides
+
|infraorder=
−
|superfamily=
+
|superfamily=Accipitroidea
 
|families=
 
|families=
 
|family=Accipitridae
 
|family=Accipitridae
−
|subfamily=Elaninae
+
|subfamily=
 
|supertribe=
 
|supertribe=
 
|tribe=
 
|tribe=
Line 35: Line 35:  
|species=E. forficatus
 
|species=E. forficatus
 
|binomialname=
 
|binomialname=
−
|syn=
+
|syn=''Falco forficatus''
 
|sub=
 
|sub=
 
|alt=
 
|alt=
 
|regionimg=
 
|regionimg=
 
|pop=
 
|pop=
−
|conservation=
+
|conservation=Least concern<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695017/93484824</ref>
 
}}
 
}}
 +
The '''swallow-tailed kite''' (''Elanides forficatus'') is a species of [[bird of prey]] of the family Accipitridae, and the only species of the genus ''Elanoides''.  It is found over much of the subtropical and tropical areas of the Americas.
 +
 +
==Description==
 +
The swallow-tailed kite has a body length of 19.3 to 25.6 inches, a wingspan of 44.9 to 50 inches, and weigh from 14.9 to 15.5 ounces.  Females are slightly larger than males.  In appearance the pointed wings and the long, deeply-forked tail make it resemble a large swallow.
 +
 +
The beak is black, the skin is dark blue gray, with a waxy appearance. The iris is red. Head, neck, underside, under wing coverts and leg feathers are white, contrasting with the upper part of the body, wings, and tail a bluish-black color, with the shoulder feathers to the upper wing coverts sometimes shimmering with a metallic purple, greenish or bronze colors.  Legs and feet are light blue-gray, and rather small in size.
 +
 +
===Subspecies===
 +
Two subspecies are recognized, distinguished by the coloration of the back plumage. The northern subspecies bears a purple sheen and longer tail feathers, while the southern subspecies bears greenish to bronze back feather sheen.
 +
*''Elanoides forficatus forficatus''; southeastern coastal United States to northern Mexico and Yucatan.
 +
*''Elanoides forficatus yetapa''; southern Mexico through Central America, south to eastern Bolivia, Paraguay and northeastern Argentina.
 +
 +
==References==
 +
<small><references/></small>
    
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Kites]]
 
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Kites]]
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits