Difference between revisions of "Common buzzard"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m
m
Line 1: Line 1:
 
{{Taxonomy
 
{{Taxonomy
 
|name=Common Buzzard
 
|name=Common Buzzard
−
|image=
+
|image=CommonBuzzard1.jpg
 
|caption=
 
|caption=
 
|domain=Eukaryota
 
|domain=Eukaryota
Line 19: Line 19:
 
|subclass=Neornithes
 
|subclass=Neornithes
 
|infraclass=Neoaves
 
|infraclass=Neoaves
−
|superorder=Passerimorphae
+
|superorder=
 
|order=Accipitriformes
 
|order=Accipitriformes
−
|suborder=
+
|suborder=Accipitres
−
|infraorder=Falconides
+
|infraorder=
−
|superfamily=
+
|superfamily=Accipitroidea
 
|families=
 
|families=
−
|family=Accipitridae
+
|family=Accipitridae  
 
|subfamily=Buteoninae
 
|subfamily=Buteoninae
 
|supertribe=
 
|supertribe=
Line 36: Line 36:
 
|binomialname=
 
|binomialname=
 
|syn=
 
|syn=
−
|sub=B. b. japonicus<br/>B. b. burmanicus<br/>B. b. harterti<br/>B. b. vulpinus
+
|sub=
 
|alt=
 
|alt=
 
|regionimg=
 
|regionimg=
−
|pop=
+
|pop=3,690,000+ (2016 est.)<ref>https://www.iucnredlist.org/species/61695117/119279994#population</ref>
−
|conservation=
+
|conservation=Least concern<ref>https://www.iucnredlist.org/species/61695117/119279994</ref>
 
}}
 
}}
 +
The '''common''', or '''Eurasian buzzard''' (''Buteo buteo'') is a species of [[bird of prey]] of the family Accipitridae, and found over much of Europe and central Asia.
  
−
==Subspecies==
+
===Subspecies===
−
*Eastern buzzard, ''Buteo buteo japonicus''
+
*''Buteo buteo arrigonii''; Corsica and Sardinia
−
*Himalayan buzzard, ''Buteo buteo burmanicus''
+
*''Buteo buteo buteo''; western Palearctic and Madeira; winters to western Africa
−
*Madeira buzzard, ''Buteo buteo harterti''
+
*''Buteo buteo insularum''; Canary Islands
−
*Steppe buzzard, ''Buteo buteo vulpinus''
+
*''Buteo buteo menetriesi''; southern Crimea and Caucasus to northern Iran
 +
*''Buteo buteo rothschildi''; Azores Islands
 +
*''Buteo buteo vulpinus''; northern Palearctic; winters to southern Asia and sub-Saharan Africa
  
−
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]]
+
==Threats==
 +
This species has been classified by the ICUN as "least concern" due to its large population and extensive range.  Persecution in various areas, including the poisoning of bait traps, habitat loss, and the development of wind energy turbines continue to be of concern.  It was cited in the past as having a severe drop in population within the United Kingdom<ref>https://pdfs.semanticscholar.org/0970/943eb635e6eec3e04b89eed36db6acf72132.pdf</ref> due to a myxomatosis epidemic during the 1950s which killed off nearly the entire population of wild rabbits<ref>https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19069081</ref>.
 +
 
 +
==References==
 +
<small><references/></small>
 +
 
 +
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]][[Category:Birds]]

Revision as of 21:03, September 26, 2019

Common Buzzard
CommonBuzzard1.jpg
Scientific classification
Kingdom Information
Domain Eukaryota
Kingdom Animalia
Subkingdom Bilateria
Branch Deuterostomia
Phylum Information
Phylum Chordata
Sub-phylum Vertebrata
Infraphylum Gnathostomata
Class Information
Superclass Tetrapoda
Class Aves
Sub-class Neornithes
Infra-class Neoaves
Order Information
Order Accipitriformes
Sub-order Accipitres
Family Information
Superfamily Accipitroidea
Family Accipitridae
Sub-family Buteoninae
Genus Information
Genus Buteo
Species Information
Species B. buteo
Population statistics
Population 3,690,000+ (2016 est.)[1]
Conservation status Least concern[2]

The common, or Eurasian buzzard (Buteo buteo) is a species of bird of prey of the family Accipitridae, and found over much of Europe and central Asia.

Subspecies

  • Buteo buteo arrigonii; Corsica and Sardinia
  • Buteo buteo buteo; western Palearctic and Madeira; winters to western Africa
  • Buteo buteo insularum; Canary Islands
  • Buteo buteo menetriesi; southern Crimea and Caucasus to northern Iran
  • Buteo buteo rothschildi; Azores Islands
  • Buteo buteo vulpinus; northern Palearctic; winters to southern Asia and sub-Saharan Africa

Threats

This species has been classified by the ICUN as "least concern" due to its large population and extensive range. Persecution in various areas, including the poisoning of bait traps, habitat loss, and the development of wind energy turbines continue to be of concern. It was cited in the past as having a severe drop in population within the United Kingdom[3] due to a myxomatosis epidemic during the 1950s which killed off nearly the entire population of wild rabbits[4].

References