Changes

199 bytes removed ,  21:59, November 6, 2018
m
no edit summary
Line 61: Line 61:  
The colonies are found on small, low-precipitation islands with sparse and mostly thorny vegetation. Most colonies are less than 600 feet from the coastline. The birds are monogamous, and mate for life.  In one study, birds that were leg-banded used the same nesting site three years in a row.  The individual nests are spread out, which is rather uncommon for alcid birds, which often breed in dense colonies.  
 
The colonies are found on small, low-precipitation islands with sparse and mostly thorny vegetation. Most colonies are less than 600 feet from the coastline. The birds are monogamous, and mate for life.  In one study, birds that were leg-banded used the same nesting site three years in a row.  The individual nests are spread out, which is rather uncommon for alcid birds, which often breed in dense colonies.  
   −
Guadalupe murrelets nest in small dugout holes, in rock niches, or under bushes.  They also use abandoned burrows of rabbits and burrowing owls.  The propagation time is relatively little synchronized. One study showed that Guadalupe murrelets lay 80 percent of the eggs over a period of 24 to 47 days<ref>http://bio.research.ucsc.edu/people/croll/pdf/Wolf_2005.pdf</ref>. The earliest laying taking place on this island on February 22, with a peak in the period from March 21 to April 21. The last eggs were laid in the middle of June.  The eggs are elliptic to oval and speckled grayish brown on a whitish to olive brown base and roughly speckled. On Santa Barbara Island 69 percent of the nests had two eggs, 25 percent of the eggs consisted of one egg. Larger clutches were also found, the possible results of nests used by two or more females.  Egg incubation usually begins two days after the second egg is deposited. The brooding period is an average of 31 days.
+
Guadalupe murrelets nest in small dugout holes, in rock niches, or under bushes.  They also use abandoned burrows of rabbits and burrowing owls.  The propagation time is relatively little synchronized. One study showed that Guadalupe murrelets lay 80 percent of the eggs over a period of 24 to 47 days<ref>http://bio.research.ucsc.edu/people/croll/pdf/Wolf_2005.pdf</ref>. The earliest laying taking place on this island on February 22, with a peak in the period from March 21 to April 21. The last eggs were laid in the middle of June.  The eggs are elliptic to oval and speckled grayish brown on a whitish to olive brown base and roughly speckled.  Egg incubation usually begins two days after the second egg is deposited. The brooding period is an average of 31 days.
    
Captive Guadalupe murrelets changed their behavior within two days after hatching. While they remained calm in their nest until then, they showed a very agile behavior and ran agitated in their nest boxes. Under natural conditions, they are at that time led by the parent birds to the sea. They are already very good swimmers and on land able to climb over obstacles. Their further development on the high seas is not yet known. Captive birds showed only a very slow weight gain and a change in the plumage on the 17th day of life.
 
Captive Guadalupe murrelets changed their behavior within two days after hatching. While they remained calm in their nest until then, they showed a very agile behavior and ran agitated in their nest boxes. Under natural conditions, they are at that time led by the parent birds to the sea. They are already very good swimmers and on land able to climb over obstacles. Their further development on the high seas is not yet known. Captive birds showed only a very slow weight gain and a change in the plumage on the 17th day of life.
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits