Northern harrier
From Conservapedia
| Northern Harrier | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vertebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Infra-class | Neoaves |
| Order Information | |
| Superorder | Passerimorphae |
| Order | Accipitriformes |
| Infraorder | Falconides |
| Family Information | |
| Family | Accipitridae |
| Sub-family | Perninae |
| Genus Information | |
| Genus | Circus |
| Species Information | |
| Species | C. cyaneus |
| Subspecies | C. c. cyaneus C. c. hudsonius |
| Population statistics | |
| Conservation status | Least concern[1] |
Subspecies
- Circus cyaneus cyaneus
- Circus cyaneus hudsonius
- North America, from south-central United States to northern Canada and Alaska; winters into Central America, as far south as Colombia.