Changes

Jump to navigation Jump to search
1,707 bytes added ,  16:22, October 23, 2012
no edit summary
Line 32: Line 32:  
|genera=''Caracara''<br/>''Daptrius''<br/>''Ibycter''<br/>''Milvago''<br/>''Phalcoboenus''
 
|genera=''Caracara''<br/>''Daptrius''<br/>''Ibycter''<br/>''Milvago''<br/>''Phalcoboenus''
 
}}
 
}}
−
'''Caracara''' referes to several species of [[bird of prey|predatory birds]] found primarily in Latin America.  Despite being slow aerial fliers, and often on the ground as scavengers, caracaras have been placed in the family Falconidae alongside true falcons.
+
'''Caracara''' or '''carrion hawk''' refers to several species of [[bird of prey|predatory birds]] found primarily in Latin America.  Despite being slow aerial fliers, and often on the ground as scavengers, caracaras have been placed in the family Falconidae alongside true falcons.
−
 
+
 
 +
==Name==
 +
The origin of the name "caracara" is uncertain; it may be a Spanish or Portuguese corruption of a Tupi word<ref>http://www.merriam-webster.com/dictionary/caracara</ref> based on the sound the bird makes.  The alternate scientific name ''Polyborus'' is from the Greek, referring to the bird's seemingly gluttonous appetite<ref>http://www.peregrinefund.org/subsites/explore-raptors-2001/falcons/crstcara.html</ref>.
 +
 
 +
==Description==
 +
Caracaras range in size from 16 to 24 inches, with a wingspan up to four feet.  The face in most species is bare of feathers, with the skin red in color.  A crest of feathers is present on the back of the head, and in several species this crest has the appearance of a bold, black "cap".  When on the ground caracaras move about on long legs, and despite being smaller than vultures, their aggressive nature allows them to take over a carcass.  In addition to carrion, the birds also take live prey when the opportunity presents itself, feeding on rodents, reptiles, insects, and other small animals.
 +
 
 +
==Range==
 +
Caracaras are found throughout the Americas, ranging as far north as [[Florida]] and the southwestern [[United States]], and as far south as [[Tierra del Fuego]] and the [[Falkland Islands]].  One species was endemic to Guadalupe Island off [[Mexico]]'s Baja Pennisula, but became extinct due to man.
 +
 
 +
==Reproduction==
 +
Caracaras build large nests of sticks in trees, large cacti, or on the ground.  Up to three eggs are laid, incubating for 28-32 days before hatching.  The fledgling period takes around three months before the young fly.
 +
 
 
==Species==
 
==Species==
−
*'''Genus ''Caracara'''''
+
*'''Genus ''Caracara'''''; other authorities name the genus as ''Polyborus''
 
**[[Crested caracara]], ''Caracara cheriway''
 
**[[Crested caracara]], ''Caracara cheriway''
 
**[[Guadalupe caracara]], ''Caracara lutosa'' (extinct, 1903)
 
**[[Guadalupe caracara]], ''Caracara lutosa'' (extinct, 1903)
Line 55: Line 67:  
**[[Striated caracara]], ''Phalcoboenus australis''  
 
**[[Striated caracara]], ''Phalcoboenus australis''  
 
**[[White-throated caracara]], ''Phalcoboenus albogularis''
 
**[[White-throated caracara]], ''Phalcoboenus albogularis''
 +
 +
==References==
 +
<small><references/></small>
       
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Caracaras]]
 
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Caracaras]]
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits

Navigation menu