| − | Harriers have similar hunting and feeding habits world-wide. When looking for food they fly just above the vegetation, alternately flapping and gliding while the bird is scanning the ground below<ref>https://www.youtube.com/watch?v=-_49GhQ5zvQ</ref>; when a prey animal is found the harrier suddenly drops on it. Prey includes small mammals, reptiles, amphibians, fish, and insects; bird chicks are taken if the opportunity arises, as well as birds flushed from cover in surprise. Unlike other hawks and falcons, harriers do not pursue birds in full flight. | + | Harriers have similar hunting and feeding habits world-wide. When looking for food they fly just above the vegetation, alternately flapping and gliding while the bird is scanning the ground below;<ref>https://www.youtube.com/watch?v=-_49GhQ5zvQ</ref> when a prey animal is found the harrier suddenly drops on it. Prey includes small mammals, reptiles, amphibians, fish, and insects; bird chicks are taken if the opportunity arises, as well as birds flushed from cover in surprise. Unlike other hawks and falcons, harriers do not pursue birds in full flight. |
| − | Males are the first to arrive at the nesting territories, where they perform aerial display flights, which include circling, soaring, dives, and loops; these maneuvers inspired the genus name ''Circus'' for fourteen of these birds. The females join them later, and after courtship small nests are built on the ground. Three to eight eggs are laid in a clutch, with an incubation period of just over a month. The females do most of the tending to the eggs, with the males hunting and bringing the food which is passed to the females in mid-air<ref>https://www.youtube.com/watch?v=Oyl5U0svWp0</ref>. | + | Males are the first to arrive at the nesting territories, where they perform aerial display flights, which include circling, soaring, dives, and loops; these maneuvers inspired the genus name ''Circus'' for fourteen of these birds. The females join them later, and after courtship small nests are built on the ground. Three to eight eggs are laid in a clutch, with an incubation period of just over a month. The females do most of the tending to the eggs, with the males hunting and bringing the food which is passed to the females in mid-air.<ref>https://www.youtube.com/watch?v=Oyl5U0svWp0</ref> |