Changes

Jump to navigation Jump to search
15 bytes removed ,  23:35, June 24, 2016
clean up
Line 62: Line 62:     
==Range and habitat==
 
==Range and habitat==
−
Blue-crowned motmots are found in tropical areas of South America east of the Andes Mountains, from the Orinoco Basin and the Guiana Highlands south to Bolivia, Paraguay, and northern Argentina.  It inhabits many habitats, from tropical forests to cleared land, including dry lowlands, scrub forests, plantations, thickets, hedgerows, and other secondary growth.  These birds will sit on a perch and still-hunt, taking small animals such as birds, lizards, insects, and fruit, the serrated, curved bill easily getting a grip on the food.  Prey animals when caught are sometimes banged on a branch before consuming.  They nest in difficult-to-find holes dug into river banks or the forest floor during the wet season - March to April for the South American birds, May to June for the Mexican birds.  The entrance pipe is dug by both parents for some distance - which includes a curve - before it ends at the nest.  The nest itself is made up of fragments of undigested prey items.  Up to three white eggs are laid during 48-hour intervals each, with an incubation period of 13-21 days.   
+
Blue-crowned motmots are found in tropical areas of South America east of the Andes Mountains, from the Orinoco Basin and the Guiana Highlands south to Bolivia, Paraguay, and northern Argentina.  It inhabits many habitats, from tropical forests to cleared land, including dry lowlands, scrub forests, plantations, thickets, hedgerows, and other secondary growth.  These birds will sit on a perch and still-hunt, taking small animals such as birds, lizards, insects, and fruit, the serrated, curved bill easily getting a grip on the food.  Prey animals when caught are sometimes banged on a branch before consuming.  They nest in difficult-to-find holes dug into river banks or the forest floor during the wet season - March to April for the South American birds, May to June for the Mexican birds.  The entrance pipe is dug by both parents for some distance - which includes a curve - before it ends at the nest.  The nest itself is made up of fragments of undigested prey items.  Up to three white eggs are laid during 48-hour intervals each, with an incubation period of 13–21 days.   
    
==References==
 
==References==
−
<small><references/></small>
+
{{Reflist}}
    
[[Category:Motmots]]
 
[[Category:Motmots]]
Block, SkipCaptcha, apieditor, Automoderated users, Bots, edit, ratelimit-exempt
59,161

edits

Navigation menu