Changes

Jump to navigation Jump to search
31 bytes added ,  10:51, August 22, 2017
m
no edit summary
Line 1: Line 1:  
{{Taxonomy
 
{{Taxonomy
 
|name=Burrowing Owl
 
|name=Burrowing Owl
−
|image=
+
|image=Burrowing owl.jpg
 
|caption=
 
|caption=
 
|domain=Eukaryota
 
|domain=Eukaryota
Line 45: Line 45:     
==Description==
 
==Description==
−
The burrowing owl reaches a body size of 7.5 to 11.0 inches, a wingspan of 20 to 24 inches, and weighs approximately 4.9 to 8.5 ounces, with the largest subspecies found in the Andes mountains.  Overall, the bird is brown in color with a vigorous white spotting and banding, but with strong color variances among the subspecies, with the birds of South America, Florida and Haiti dark to chocolate brown; the birds of the desert tan to sandy yellow; and in forest pale brown with orange spots.
+
The burrowing owl reaches a body size of 7.5 to 11.0 inches, a wingspan of 20 to 24 inches, and weighs approximately 4.9 to 8.5 ounces, with the largest subspecies found in the Andes mountains.  Overall, the bird is brown in color with a vigorous white spotting and banding, but with strong color variances among the subspecies, with the birds of South America, Florida and Haiti dark to chocolate brown; the birds of the desert tan to sandy yellow; and within forested areas pale brown with orange spots.
   −
==Subspecies==
+
===Subspecies===
 
The first description of the rabbit was from Juan Ignacio Molina in 1782, and for a time it was considered to be a single species within the genus ''Speotyto'' until a few years ago.  Twenty-two subspecies have been described, which differ primarily in their coloration:
 
The first description of the rabbit was from Juan Ignacio Molina in 1782, and for a time it was considered to be a single species within the genus ''Speotyto'' until a few years ago.  Twenty-two subspecies have been described, which differ primarily in their coloration:
 
*''Athene cunicularia amaura''; Nevis and Antigua, West Indies (extinct)
 
*''Athene cunicularia amaura''; Nevis and Antigua, West Indies (extinct)
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits

Navigation menu