Changes

Jump to navigation Jump to search
1,476 bytes added ,  10:35, March 9, 2019
m
no edit summary
Line 19: Line 19:  
|subclass=Neornithes
 
|subclass=Neornithes
 
|infraclass=Neoaves
 
|infraclass=Neoaves
−
|superorder=Passerimorphae
+
|superorder=
 
|order=Accipitriformes
 
|order=Accipitriformes
−
|suborder=
+
|suborder=Accipitres
−
|infraorder=Falconides
+
|infraorder=
−
|superfamily=
+
|superfamily=Accipitroidea
 
|families=
 
|families=
−
|family=Accipitridae
+
|family=Accipitridae  
−
|subfamily=Perninae
+
|subfamily=Circinae
 
|supertribe=
 
|supertribe=
 
|tribe=
 
|tribe=
Line 40: Line 40:  
|regionimg=
 
|regionimg=
 
|pop=
 
|pop=
−
|conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22695344/0</ref>
+
|conservation=Least concern<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695344/93503491</ref>
 
}}
 
}}
 +
The '''western''', or '''Eurasian marsh harrier''', or simply '''marsh harrier''' (''Circus aeruginosus'') is a Palearctic species of [[bird of prey]] of family Accipitridae, and found over much of Europe, Asia, and north Africa.
 +
 +
==Description==
 +
The western marsh harrier is medium-sized; about 17 to 25 inches in length and a wingspan of 45 to 51 inches.  Males weigh 14 to 23 ounces, while females weigh 18 to 28 ounces.
 +
 +
The larger and heavier female is consistently dark brown in color overall.  The upper head and the throat are a pale yellowish cream to yellow. A dark line encircles the eye, runs to the back of the head.  Underneath it bears extensive brown streaks on the chest and belly; to a lesser degree this extends to the underwing coverts.  Primaries and secondaries are a brownish-grey, with the tips of the primaries slightly darker in color.  In the rust-brown male, the underside streaks give way to more white on the underwing coverts, with much of the remainder of the wing a silver-gray to white; the primaries are black. The tail is long and gray, the head light gray with dark dashes.
 +
 +
The western marsh harrier holds the wings in a "V" shape while in flight.
 +
 +
===Subspecies===
 +
*''Circus aeruginosus aeruginosus''; western and central Palearctic of Europe and Asia (breeding range); sub-Saharan Africa to northern South Africa, and southern Asia (winter range)
 +
*''Circus aeruginosus harterti''; Africa: Morocco to Tunisia
 +
 +
 
==References==
 
==References==
−
{{Reflist}}
+
<small><references/></small>
 +
 
 
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Harriers]]
 
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Harriers]]
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits

Navigation menu