Changes

Jump to navigation Jump to search
1 byte added ,  05:45, April 2, 2019
→‎top: HTTP --> HTTPS, replaced: http://www.bbc.co.uk → https://www.bbc.co.uk
Line 1: Line 1:  
'''Anteaters''' are a family of edentate [[mammals]] native to Central and South [[America]], which have a tubular mouth with a small aperture, and a long (giant anteaters' tongues can measure over two feet) tongue covered with a viscid secretion, which they thrust into the [[ant-hill]]s and then withdraw covered with [[ants]] and termites.<ref>{{Nuttall|Anteater}}</ref> There are four species of anteater: the Giant Anteater, Silky Anteater, the Southern Tamandua and Northern Tamandua. [[aardvark|Aadvarks]] and [[echidna]]s are sometimes called "anteaters" because they also eat ants, but they are not technically classified as anteaters.
 
'''Anteaters''' are a family of edentate [[mammals]] native to Central and South [[America]], which have a tubular mouth with a small aperture, and a long (giant anteaters' tongues can measure over two feet) tongue covered with a viscid secretion, which they thrust into the [[ant-hill]]s and then withdraw covered with [[ants]] and termites.<ref>{{Nuttall|Anteater}}</ref> There are four species of anteater: the Giant Anteater, Silky Anteater, the Southern Tamandua and Northern Tamandua. [[aardvark|Aadvarks]] and [[echidna]]s are sometimes called "anteaters" because they also eat ants, but they are not technically classified as anteaters.
   −
The giant anteater, which grows to an adult length of 6–8 feet,<ref>http://www.maiaw.com/anteater/</ref> can eat over 30,000 ants in a day.<ref>http://www.sandiegozoo.org/animalbytes/t-anteater.html</ref> Anteaters have no teeth, but use pebbles to grind up their food, aided by strong [[stomach]] muscles.<ref>http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A1075600</ref>
+
The giant anteater, which grows to an adult length of 6–8 feet,<ref>http://www.maiaw.com/anteater/</ref> can eat over 30,000 ants in a day.<ref>http://www.sandiegozoo.org/animalbytes/t-anteater.html</ref> Anteaters have no teeth, but use pebbles to grind up their food, aided by strong [[stomach]] muscles.<ref>https://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A1075600</ref>
    
==References==
 
==References==
 
{{reflist}}
 
{{reflist}}
 
[[Category:Mammals]]
 
[[Category:Mammals]]
Block, SkipCaptcha, apieditor, Automoderated users, Bots, edit, ratelimit-exempt
58,183

edits

Navigation menu