| Line 3: |
Line 3: |
| | |image=emu.jpg | | |image=emu.jpg |
| | |caption= | | |caption= |
| − | |superkingdom= | + | |domain=Eukaryota |
| | |kingdom=Animalia | | |kingdom=Animalia |
| − | |subkingdom= | + | |subkingdom=Bilateria |
| | + | |branch=Deuterostomia |
| | |superphylum= | | |superphylum= |
| | |phylum=Chordata | | |phylum=Chordata |
| − | |subphylum= | + | |subphylum=Vertebrata |
| − | |infraphylum= | + | |infraphylum=Gnathostomata |
| | |microphylum= | | |microphylum= |
| | |superdivision= | | |superdivision= |
| | |division= | | |division= |
| | |subdivision= | | |subdivision= |
| − | |superclass= | + | |superclass=Tetrapoda |
| | |class=Aves | | |class=Aves |
| | |subclass= | | |subclass= |
| | |infraclass= | | |infraclass= |
| | |superorder= | | |superorder= |
| − | |order=Struthioniformes | + | |order=Casuariiformes |
| | |suborder= | | |suborder= |
| | |infraorder= | | |infraorder= |
| Line 33: |
Line 34: |
| | |species=D. novaehollandiae | | |species=D. novaehollandiae |
| | |binomialname= | | |binomialname= |
| | + | |syn= |
| | |sub= | | |sub= |
| | |alt= | | |alt= |
| | + | |regionimg= |
| | + | |pop=630,000-725,000 (2018 est.)<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22678117/131902466#population</ref> |
| | + | |conservation=Least concern<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22678117/131902466</ref> |
| | }} | | }} |
| | '''Emus''' are large flightless [[bird]]s similar to small [[ostrich]]s. Emus are native to [[Australia]] where they eat [[seed]]s, [[insects]], and [[shrub]]s. The Emu is featured on the Australian Coat of Arms along with the [[Kangaroo]]. | | '''Emus''' are large flightless [[bird]]s similar to small [[ostrich]]s. Emus are native to [[Australia]] where they eat [[seed]]s, [[insects]], and [[shrub]]s. The Emu is featured on the Australian Coat of Arms along with the [[Kangaroo]]. |
| | + | |
| | + | ==Description== |
| | + | Emus are large, with a standing height of 59 to 75 inches, a length of 55 to 65 inches, and weigh 40 to 132 pounds. Males and females look very similar, with females on average, being slightly larger, heavier and darker than males. |
| | + | |
| | + | ===Subspecies=== |
| | + | There are four subspecies of emu; the nominate on the mainland, and three island subspecies which were hunted to extinction in the 19th century. |
| | + | In addition, a proposal has been made for two additional mainland subspecies (''D. n. rothschildi'' and ''D. n. woodwardi'') based on minor differences in coloration, a claim not fully accepted by all authorities. |
| | + | *''Dromaius novaehollandae baudinianus''; Kangaroo Island (extinct, 1827) |
| | + | *''Dromaius novaehollandiae diemenensis''; Tasmania (extinct, 1850) |
| | + | *''Dromaius novaehollandiae minor''; King Island (extinct, 1805) |
| | + | *''Dromaius novaehollandiae novaehollandiae''; Australian mainland |
| | | | |
| | == Origins == | | == Origins == |
| − |
| |
| | According to the [[origins theory]] model used by [[creation science|creation scientists]], emus, like all flightless, non-[[aquatic]] birds, originated in the [[Middle East]] and are the descendants of the two emus that were taken [[Aboard (shipping)|aboard]] [[Noah's Ark]] prior to the [[Great Flood]]. | | According to the [[origins theory]] model used by [[creation science|creation scientists]], emus, like all flightless, non-[[aquatic]] birds, originated in the [[Middle East]] and are the descendants of the two emus that were taken [[Aboard (shipping)|aboard]] [[Noah's Ark]] prior to the [[Great Flood]]. |
| | Also according to creation science theories, after the Flood, emus bred from the Ark passengers then [[migrate]]d to Australia. | | Also according to creation science theories, after the Flood, emus bred from the Ark passengers then [[migrate]]d to Australia. |
| Line 46: |
Line 61: |
| | | | |
| | ==References== | | ==References== |
| − | <references/> | + | <small><references/></small> |
| | | | |
| | [[Category:Birds]][[Category:Flightless Birds]][[Category:Ratites]] | | [[Category:Birds]][[Category:Flightless Birds]][[Category:Ratites]] |
| | [[Category:Australia]] | | [[Category:Australia]] |