Changes

Jump to navigation Jump to search
1,605 bytes added ,  20:23, August 29, 2019
m
no edit summary
Line 19: Line 19:  
|subclass=Neornithes
 
|subclass=Neornithes
 
|infraclass=Neoaves
 
|infraclass=Neoaves
−
|superorder=Passerimorphae
+
|superorder=
 
|order=Accipitriformes
 
|order=Accipitriformes
−
|suborder=
+
|suborder=Accipitres
−
|infraorder=Falconides
+
|infraorder=
−
|superfamily=
+
|superfamily=Accipitroidea
 
|families=
 
|families=
−
|family=Accipitridae
+
|family=Accipitridae  
 
|subfamily=Buteoninae
 
|subfamily=Buteoninae
 
|supertribe=
 
|supertribe=
Line 35: Line 35:  
|species=B. teesa
 
|species=B. teesa
 
|binomialname=
 
|binomialname=
−
|syn=
+
|syn=''Circus teesa''
 
|sub=
 
|sub=
 
|alt=
 
|alt=
 
|regionimg=
 
|regionimg=
−
|pop=
+
|pop=Unknown (2016 est.)<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695718/93525226#population</ref>
−
|conservation=
+
|conservation=Least concern<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695718/93525226</ref>
 
}}
 
}}
 +
The '''white-eyed buzzard''' (''Butastur teesa'') is a [[bird of prey]] of the family Accipitridae, and found throughout much of south central [[Asia]].
 +
 +
==Description==
 +
The white-eyed buzzard is a small hawk, about 14 to 16.5 inches long, with a wingspan of 33.5 to 39.3 inches, and weighs 11.4 ounces; females are some 13% larger than males.  Adults are dark brown or grayish-brown, with the central shaft of the body feather darker in color; a tinge of white is present in the edges of the upper wing coverts.  The underside is light brown, broken by mottled horizontal bands.  The underside of the chin and throat is dark brown, and marked by a pair of broad white stripes; the forehead is also marked in white.  The eyes bear a bold, white iris for which the bird is named.  Juvenile birds bear more white feather-tip markings on the upper body, as well as a greyish head; the eyes are dark brown, and do not gain the distinctive white iris until adulthood.  Chicks are a reddish-brown in color.
 +
 +
The call is a plain, yet frequent ''"pit-weer, pit-weer..."''<ref>https://www.xeno-canto.org/species/Butastur-teesa</ref>.
 +
 +
==Range and habitat==
 +
The white-eyed buzzard is found in south central Asia, from southeastern Iran, eastward into Pakistan, India and Nepal to Myanmar.  It is found in dry, wooded and open areas, from sea level to an elevation up to 6,000 feet.
 +
 +
==References==
 +
<small><references/></small>
    
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]]
 
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]]
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits

Navigation menu