Changes

Jump to navigation Jump to search
2,708 bytes added ,  16:18, November 23, 2019
m
no edit summary
Line 19: Line 19:  
|subclass=Neornithes
 
|subclass=Neornithes
 
|infraclass=Neoaves
 
|infraclass=Neoaves
−
|superorder=Passerimorphae
+
|superorder=
 
|order=Accipitriformes
 
|order=Accipitriformes
−
|suborder=
+
|suborder=Accipitres
−
|infraorder=Falconides
+
|infraorder=
−
|superfamily=
+
|superfamily=Accipitroidea
 
|families=
 
|families=
−
|family=Accipitridae
+
|family=Accipitridae  
 
|subfamily=Buteoninae
 
|subfamily=Buteoninae
 
|supertribe=
 
|supertribe=
Line 39: Line 39:  
|alt=
 
|alt=
 
|regionimg=
 
|regionimg=
−
|pop=
+
|pop=2,000,000+ (2016 est.)<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22735514/113552417#population</ref>
−
|conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22735514/0</ref>
+
|conservation=Least concern<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22735514/113552417</ref>
 
}}
 
}}
 +
The '''common black hawk''' (''Buteogallus anthracinus'') is a species of [[bird of prey]] of the family Accipitridae, and found primarily in the coastal areas of southern [[North America]] to northern [[South America]].
 +
 +
==Description==
 +
The common black hawk is a medium-sized, broad-winged raptor, about 17 to 21 inches in length, a wingspan of 41.7 to 50.4 inches, and weighs 27.9 to 42.3 ounces.  Females are slightly larger than males.  It is black or a deep fuscous brown in color, bearing a short, black tail with a single broad white band. The beak is black with a yellow cere, and the legs are yellow.  Juveniles are dark brown above with a lightly-colored belly, and bear irregular dark spots or stripes throughout.
 +
 +
The call consists of a distinctive, shrill ''"speenk-speenk-spee-spee-spee"'', usually in sets of ten to fifteen<ref>https://www.xeno-canto.org/species/Buteogallus-anthracinus</ref>.
 +
 +
===Subspecies===
 +
*''Buteogallus anthracinus anthracinus''; southwestern United States to northern South America, St. Vincent and Trinidad
 +
*''Buteogallus anthracinus bangsi''; Pacific coast of Costa Rica and Panama; Pearl Islands
 +
*''Buteogallus anthracinus rhizophorae''; Pacific coast of El Salvador and Honduras
 +
*''Buteogallus anthracinus subtilis''; Pacific coast of Colombia, Ecuador and extreme northern Peru
 +
*''Buteogallus anthracinus utilensis''; Mexico (Cancún, Cozumel Island) and islands in Gulf of Honduras
 +
 +
Some authorities place ''B. a. bangzi'', ''B. a. subtilis'', and ''B. a. utilensis'' as subspecies of the mangrove black hawk, ''Buteogallus subtilis''<ref>http://www.globalraptors.org/grin/SpeciesExtended.asp?specID=8083&catID=2002</ref>; recent genetic testing has strengthened the position of the mangrove black hawk as a subspecies of ''B. anthracinus''<ref>http://www.museum.lsu.edu/~Remsen/SACCprop294.htm</ref><ref>http://www.globalraptors.org/grin/researchers/uploads/155/manbhbullboc.pdf</ref>.  Once considered a sixth subspecies, the [[Cuban black hawk]] (''Buteogallus gundlachii'') has been declared a species in its own right<ref>https://pdfs.semanticscholar.org/f326/da7e414c2808ce6221a64930a2d5f921e1cd.pdf</ref>.
 +
 +
==Range and habitat==
 +
The common black hawk is found from northern Mexico southwards to Columbia, Venezuela, and the Guianas; they breed in a large area of central Mexico northwards into southern Arizona.  They are primarily a coastal bird, preferring mud and salt flats, mangrove forests above high tide level, swamp or wet montane forests, and freshwater lakes, from sea level to 1,500 feet elevation.
    
==References==
 
==References==
−
{{Reflist}}
+
<small><references/></small>
   −
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]]
+
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]]
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits

Navigation menu