Changes

Jump to navigation Jump to search
m
no edit summary
Line 1: Line 1:  
{{Taxonomy
 
{{Taxonomy
 
|name=Greater Spotted Eagle
 
|name=Greater Spotted Eagle
−
|image=
+
|image=GreatSpotEagle.jpg
 
|caption=
 
|caption=
 
|domain=Eukaryota
 
|domain=Eukaryota
Line 45: Line 45:     
==Description==
 
==Description==
−
The greater spotted eagle is medium-sized, about 23–28 inches in length, a wingspan of 61.8 to 70.5 inches, and weigh 3.5 to 5.5 pounds. Females are larger than males.  Adult birds are almost dark brown in color overall, with a somewhat lighter, monochrome dark brown-gray primary and secondary flight feathers. The upper tail coverts are faintly white edged, forming a "V" shape.  A rare "fulvescens" color morph is occasionally seen, with the head and body a light beige to gold in color, with wings and flight feathers dark brown-gray.  The iris is brown, the feet and toes are yellow. The beak is black, with a gray base.  Juveniles are a little darker than adults, with white tips on the upper coverts that form a band easily seen in flight.
+
The greater spotted eagle is medium-sized, about 23–28 inches in length, a wingspan of 61.8 to 70.5 inches, and weigh 3.5 to 5.5 pounds. Females are larger than males.  Adult birds are almost dark brown in color overall, with a somewhat lighter, monochrome dark brown-gray primary and secondary flight feathers. The upper tail coverts are faintly white edged, forming a "V" shape.  A rare "fulvescens" color morph is occasionally seen, with the head and body a light beige to gold in color, with wings and flight feathers dark brown-gray.  The iris is brown, the feet and toes are yellow. The beak is black, with a yellow base.  Juveniles are a little darker than adults, with white tips on the upper coverts that form a band easily seen in flight.
    
Three calls can be distinguished: a hoarse ''"kruch"'', which is mostly used in connection with courtship flights; when threatened by other predatory birds flying near the nest, both partners utter a long drawn-out ''"hiah"''; or a ''"kyack- kyack"'', used by chicks in the nest when begging for food<ref>https://www.xeno-canto.org/species/Clanga-clanga</ref>.
 
Three calls can be distinguished: a hoarse ''"kruch"'', which is mostly used in connection with courtship flights; when threatened by other predatory birds flying near the nest, both partners utter a long drawn-out ''"hiah"''; or a ''"kyack- kyack"'', used by chicks in the nest when begging for food<ref>https://www.xeno-canto.org/species/Clanga-clanga</ref>.
Block, Siteadmin, SkipCaptcha, Upload, Automoderated users, delete, edit, Moderators, move, protect, rollback, Administrators
27,336

edits

Navigation menu