Changes

Jump to navigation Jump to search
3 bytes removed ,  14:43, March 26, 2022
→‎Range and habitat: Again, obese loser Karajou can't write in English.
Line 54: Line 54:  
Within the Atlantic Ocean, the common murre is found from eastern Greenland, south to Labrador, Newfoundland, and Nova Scotia in Canada, to Cape Cod in the United States; eastward it is found on Svalbard south to Scandinavia, the Iceland, the British Isles, and northern Europe south to the southern Spanish coast.  In the Pacific Ocean it is found in western Alaska and the Bering Sea, southwards to the Aleutians, Japan and eastern China, and western Canada south to California.
 
Within the Atlantic Ocean, the common murre is found from eastern Greenland, south to Labrador, Newfoundland, and Nova Scotia in Canada, to Cape Cod in the United States; eastward it is found on Svalbard south to Scandinavia, the Iceland, the British Isles, and northern Europe south to the southern Spanish coast.  In the Pacific Ocean it is found in western Alaska and the Bering Sea, southwards to the Aleutians, Japan and eastern China, and western Canada south to California.
   −
It is found in sub-Arctic, ice-free waters, with breeding colonies established around islands and shorelines with rocky cliff faces.  In the Atlantic breeding colonies are in the west between the 43<sup>o</sup> and 56<sup>o</sup> northern latitude and in the east between 40<sup>o</sup> and 75<sup>o</sup> northern latitude. In the Pacific they breed on the Asian coasts between 40<sup>o</sup> and 70<sup>o</sup> northern latitude, on the North American Pacific coast their breeding area ranges from the 36<sup>o</sup> to 68<sup>o</sup> northern latitude in Alaska.  Northern birds migrate south during winter for ice-free waters.  
+
It is found in sub-Arctic, ice-free waters, with breeding colonies established around islands and shorelines with rocky cliff faces.  In the Atlantic breeding colonies are in the west between the 43<sup>o</sup> and 56<sup>o</sup> northern latitude and in the east between 40<sup>o</sup> and 75<sup>o</sup> northern latitude. In the Pacific it breeds on the Asian coasts between 40<sup>o</sup> and 70<sup>o</sup> northern latitude.  On the North American Pacific coast its breeding area ranges from the 36<sup>o</sup> to 68<sup>o</sup> northern latitude in Alaska.  Northern birds migrate south during winter for ice-free waters.
    
==Threats==
 
==Threats==
SkipCaptcha
251

edits

Navigation menu