Changes

Jump to navigation Jump to search
Line 48: Line 48:  
The Indian white-rumped vulture resembles the [[griffon vulture]] (''Gyps fulvus''), but is somewhat smaller at 30–37 inches in length, a wingspan of 6.3–8.5 feet, and a body weight of 7.7-16.5 pounds. The naked head and neck is dyed gray to dark blue, and has a whitish to light-gray neck ruff.  The back and rump, as well as the underwing coverts, are whitish; the remaining plumage is a dark brownish-black.  The secondary flight feathers bear silvery streaks.  The abdomen is somewhat lighter in color and has isolated white feathers.  Juvenile birds are darker in color throughout, and will wear the adult plumage within four to five years.  
 
The Indian white-rumped vulture resembles the [[griffon vulture]] (''Gyps fulvus''), but is somewhat smaller at 30–37 inches in length, a wingspan of 6.3–8.5 feet, and a body weight of 7.7-16.5 pounds. The naked head and neck is dyed gray to dark blue, and has a whitish to light-gray neck ruff.  The back and rump, as well as the underwing coverts, are whitish; the remaining plumage is a dark brownish-black.  The secondary flight feathers bear silvery streaks.  The abdomen is somewhat lighter in color and has isolated white feathers.  Juvenile birds are darker in color throughout, and will wear the adult plumage within four to five years.  
   −
Indian white-rumped vultures live in Myanmar, Indonesia, India, Southeast Asia, Afghanistan and southwest China. They prefer open tree landscapes and form different groups with other vultures, gathering with more than fifty birds on animal carcasses to eat.  They devour everything, even bones, and sometimes they eat so much they cannot fly.  
+
Indian white-rumped vultures live in Myanmar, Indonesia, India, Southeast Asia, Afghanistan and southwest China. They prefer open tree landscapes and form different groups with other vultures, gathering with more than fifty birds on animal carcasses to eat.  They devour everything, even bones, and sometimes they eat so much they cannot fly. (Darwinian evolutionary theory predicts that this observed phenomenon would not be observed, since a bird that ate so much as to be unable to fly would be unable to escape predators, and thus the trait would be disfavored by natural selection.  See [[Counterexamples to Evolution]].)
    
==Reproduction==
 
==Reproduction==
SkipCaptcha
251

edits

Navigation menu