Changes

Jump to navigation Jump to search
32 bytes removed ,  13:26, May 5, 2022
Fixing typical garbled syntax of Karajou
Line 42: Line 42:  
|conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22689507/0</ref>
 
|conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22689507/0</ref>
 
}}
 
}}
−
The '''long-eared owl''' (''Asio otus'') is a medium-sized owl of the family Strigidae, and found in the woodlands throughout much of the Northern Hemisphere.   
+
The '''long-eared owl''' (''Asio otus'') is a medium-sized owl of the family Strigidae, found in the woodlands throughout much of the Northern Hemisphere.   
    
==Description==
 
==Description==
−
The long-eared owl is about 12–16 inches long, with a wingspan of 34–39 inches, and weighs between 6.3–15.3 ounces.  Females are larger than males.  The upper plumage is a yellow rust brown to grayish-brown (females are somewhat darker), mottled with black spots and stripes.  Chest and belly are a pale yellow to cream, and bearing dark vertical stripes.  The facial disk is a light buff-brown to rufous-brown, with a light greyish "V" mark centered between the yellow-orange eyes, and extending downwards on either side of the beak.  The brown ear tufts are set more in towards the center of the face, directly over the eyes; their length sets it immediately apart from the similar [[short-eared owl]], with which it shares much of its range.
+
The long-eared owl is about 12–16 inches long, with a wingspan of 34–39 inches, weighing between 6.3 and 15.3 ounces.  Females are larger than males.  The upper plumage is a yellow rust brown to grayish-brown (females are somewhat darker), mottled with black spots and stripes.  Chest and belly are a pale yellow to cream, and bearing dark vertical stripes.  The facial disk is brown, with a light greyish "V" mark centered between the yellow-orange eyes, and extending downwards on either side of the beak.  The brown ear tufts are set more in towards the center of the face, directly over the eyes; their length sets it immediately apart from the similar [[short-eared owl]], with which it shares much of its range.
    
===Subspecies===
 
===Subspecies===
SkipCaptcha
251

edits

Navigation menu