Changes

Jump to navigation Jump to search
m
clean up, typos fixed: between 350 to → between 350 and, to to → to (2)
Line 48: Line 48:     
==Range and habitat==
 
==Range and habitat==
−
This species is found in South America, from San Salvador de Bahia in Brazil to the northeast, to to area of Santa Cruz de la Sierra in Bolivia, southwards to Neuquén in Argentina and the Chaco region of Paraguay.  It lives in semi-open fields, from savannas and grasslands to areas of thin forest, occasionally reaching areas of closed field or gallery jungle.  It is an occasional visitor to areas of low hills or marshes.
+
This species is found in South America, from San Salvador de Bahia in Brazil to the northeast, to area of Santa Cruz de la Sierra in Bolivia, southwards to Neuquén in Argentina and the Chaco region of Paraguay.  It lives in semi-open fields, from savannas and grasslands to areas of thin forest, occasionally reaching areas of closed field or gallery jungle.  It is an occasional visitor to areas of low hills or marshes.
    
==Threats==
 
==Threats==
−
The crowned solitary eagle is one of the rarest birds of prey; its exact population is unknown, but it has been estimated between 350 to 1,500 individuals<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695855/93530845#population</ref> over an area of roughly 1,235,527 mi<sup>2</sup>. It is listed in Appendix II of CITES, and in Argentina, Brazil and Paraguay it is protected by law.  Direct persecution, the destruction of habitat for agriculture and ranching, poison baits the dispersion of pesticides have been cited as causes for for its decline<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695855/93530845#threats</ref>. Currently in the Telques Natural Forest Reserve of Argentina, research projects are being carried out aimed at learning their reproductive biology, diet, and other habits<ref>http://www.globalraptors.org/grin/ResearcherResults.asp?lresID=325</ref><ref>https://www.scribd.com/document/61651709/Diet-of-the-Crowned-Eagle-Harpyhaliaetus-Coronatus-During-the-Breeding-Season-in-the-Monte-Desert-Mendoza-a</ref>.
+
The crowned solitary eagle is one of the rarest birds of prey; its exact population is unknown, but it has been estimated between 350 and 1,500 individuals<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695855/93530845#population</ref> over an area of roughly 1,235,527 mi<sup>2</sup>. It is listed in Appendix II of CITES, and in Argentina, Brazil and Paraguay it is protected by law.  Direct persecution, the destruction of habitat for agriculture and ranching, poison baits the dispersion of pesticides have been cited as causes for its decline.<ref>https://www.iucnredlist.org/species/22695855/93530845#threats</ref>  Currently in the Telques Natural Forest Reserve of Argentina, research projects are being carried out aimed at learning their reproductive biology, diet, and other habits.<ref>http://www.globalraptors.org/grin/ResearcherResults.asp?lresID=325</ref><ref>https://www.scribd.com/document/61651709/Diet-of-the-Crowned-Eagle-Harpyhaliaetus-Coronatus-During-the-Breeding-Season-in-the-Monte-Desert-Mendoza-a</ref>
    
==References==
 
==References==
−
<small><references/></small>
+
{{Reflist}}
    
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]]
 
[[Category:Birds]][[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]]
Block, SkipCaptcha, apieditor, Automoderated users, Bots, edit, ratelimit-exempt
58,992

edits

Navigation menu