Changes

Jump to navigation Jump to search
37 bytes added ,  00:37, July 23, 2007
fixed links
Line 2: Line 2:  
A number of kinds of flightless seabirds found in the southern hemisphere,  '''penguins''' are actively swimming predators, feeding on [[fish]] and [[squid]]. Adelie penguins have been recorded diving to depths of over 2,000 feet.
 
A number of kinds of flightless seabirds found in the southern hemisphere,  '''penguins''' are actively swimming predators, feeding on [[fish]] and [[squid]]. Adelie penguins have been recorded diving to depths of over 2,000 feet.
   −
In addition to the huge colonies found on many islands of the sub-Antarctic, penguins are found in [[New Zealand]], [[Australia]], [[South Africa]], and continental South America.  The most northerly variety is the [[Galapagos]] penguin.
+
In addition to the huge colonies found on many islands of the sub-Antarctic, penguins are found in [[New Zealand]], [[Australia]], [[South Africa]], and continental South America.  The most northerly variety is the [[Galápagos Islands|Galápagos]] penguin.
    
The largest type is the [[Emperor penguin]] which nests on the [[Antarctica|Antarctic]] continent, which grows up to four feet tall, but remains of [[fossil]] penguins as tall as a man have been found.
 
The largest type is the [[Emperor penguin]] which nests on the [[Antarctica|Antarctic]] continent, which grows up to four feet tall, but remains of [[fossil]] penguins as tall as a man have been found.
Line 8: Line 8:  
Penguins normally have very sleek feathers designed to allow them to swim very fast. King Penguin chicks, however, do not need to swim as their parents fetch all their food for them. What they do need is to keep warm, so their feathers are brown and woolly, not at all like their adult feathers. For this reason, early antarctic explorers wrongly decided that they were a separate species from their parents and christened them "woolly penguins". <ref>http://www.siec.k12.in.us/~west/proj/penguins/king.html</ref>
 
Penguins normally have very sleek feathers designed to allow them to swim very fast. King Penguin chicks, however, do not need to swim as their parents fetch all their food for them. What they do need is to keep warm, so their feathers are brown and woolly, not at all like their adult feathers. For this reason, early antarctic explorers wrongly decided that they were a separate species from their parents and christened them "woolly penguins". <ref>http://www.siec.k12.in.us/~west/proj/penguins/king.html</ref>
   −
Penguins are eaten at sea by leopard seals and [[killer whale]]s, and on land can fall prey to Antarctic [[skua]]s and feral [[cat]]s. Historically they were commercially processed into oil by enterprises on numerous sub-Antarctic islands.
+
Penguins are eaten at sea by leopard seals and [[orca|killer whale]]s, and on land can fall prey to Antarctic [[skua]]s and feral [[cat]]s. Historically they were commercially processed into oil by enterprises on numerous sub-Antarctic islands.
    
==Penguin mating habits==
 
==Penguin mating habits==
nsTeam1RO, nsTeam1RW, nsTeam1_talkRO, nsTeam1_talkRW
6,302

edits

Navigation menu