| Line 1: |
Line 1: |
| − | The '''cassowaries''' are large, flightless [[bird]]s similar to the [[emu]] and [[ostrich]]. They live in the [[rain forest]]s of [[Australia]] and [[New Guinea]]. There are three [[species]]: | + | {{Taxonomy |
| − | | + | |name=Cassowary |
| − | * [[Dwarf cassowary]] (sometimes called "Bennet's cassowary" - This is the smallest species, and is found in New Guinea and [[New Britain]] (an island north of New Guinea).
| + | |image= |
| − | * [[Northern cassowary]] - found in New Guinea.
| + | |caption= |
| − | * [[Southern cassowary]] - found in Australia and New Guinea.
| + | |domain=Eukaryota |
| | + | |kingdom=Animalia |
| | + | |subkingdom=Bilateria |
| | + | |branch=Deuterostomia |
| | + | |superphylum= |
| | + | |phylum=Chordata |
| | + | |subphylum=Vetebrata |
| | + | |infraphylum=Gnathostomata |
| | + | |microphylum= |
| | + | |superdivision= |
| | + | |division= |
| | + | |subdivision= |
| | + | |superclass=Tetrapoda |
| | + | |class=Aves |
| | + | |subclass=Neornithes |
| | + | |infraclass=Eoaves |
| | + | |superorder= |
| | + | |order=Struthioniformes |
| | + | |suborder=Struthioni |
| | + | |infraorder=Struthionides |
| | + | |superfamily= |
| | + | |families= |
| | + | |family=Struthionidae |
| | + | |subfamily= |
| | + | |supertribe= |
| | + | |tribe=Casuariini |
| | + | |subtribe= |
| | + | |genera= |
| | + | |genus=Casuarius |
| | + | |subgenus= |
| | + | |species=C. bennetti<br/>C. casuarius<br.>C. unappendiculatus |
| | + | |binomialname= |
| | + | |syn= |
| | + | |sub=C. b. bennetti<br/>C. B. papuanus |
| | + | |alt= |
| | + | |regionimg= |
| | + | |pop= |
| | + | |conservation= |
| | + | }} |
| | + | The '''cassowaries''' are large, flightless [[bird]]s similar to the [[emu]] and [[ostrich]]. They live in the [[rain forest]]s of [[Australia]] and [[New Guinea]]. There are three [[species]]. |
| | | | |
| | ==Description== | | ==Description== |
| − | Cassowaries, due to their shyness and forest [[habitat]], are difficult to observe. However, it is known that they grow up to 5 or 6 feet high, with the [[male]]s being larger than the [[female]]s. they eat mainly fruit, although [[fungi]] and small [[animal]]s are also sometimes eaten. | + | Cassowaries, due to their shyness and forest [[habitat]], are difficult to observe. They grow up to 5 or 6 feet high, with the [[male]]s being larger than the [[female]]s. they eat mainly fruit, although [[fungi]] and small [[animal]]s are also sometimes eaten. |
| | | | |
| | Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe [[injury]] or even death. | | Cassowaries are dangerous if cornered; their kick can cause severe [[injury]] or even death. |
| | | | |
| | [[category:birds]] | | [[category:birds]] |