Changes

Jump to navigation Jump to search
40 bytes added ,  06:29, April 11, 2007
adding image
Line 1: Line 1:  +
[[Image:ostrich.jpg|right|250px|thumb]]
 
The '''Ostrich''' is the largest and heaviest living [[bird]]. It is a flightless bird, which can never take to the skies, instead establishing itself for running. Its long, strong and efficient legs can cover large distances without much effort, and its feet have only two [[toe]]s for larger speed. Ostriches can burst into short impacts up to 43 miles per hour sprinting, and they know a constant speed of 31 miles per hour maintained. A straight one of an Ostrich can be 10 to 16 feet longer than many others. If danger threatens, ostriches can escape quite easily, by running away. They can defend themselves also: they have a 4-inch grip talon on each foot, and their efficient impact is enough to kill a lion. Though ostriches cannot fly, they do possess wings. Ostriches hold their wings out to adjust and help them run, particularly when suddenly changing direction. Their main use, although, God provides, is for communication while hopping around. To assert itself, the ostrich holds its head up straight and raises its wings and end feathers. In subordination, an ostrich will sink its head, with its wings and end feathers down. During the mating season, the black-and-white male uses his drastic color, in order to attract the light brown female. It sinks slowly to soil, nearly, bending its neck, and begins making a wavelike movement and shaking, starting with first one wing, then the other with its end feathers. The male then rises and moves toward the female, holding out its wings to continue impressing her. If she approves, mating commences.  
 
The '''Ostrich''' is the largest and heaviest living [[bird]]. It is a flightless bird, which can never take to the skies, instead establishing itself for running. Its long, strong and efficient legs can cover large distances without much effort, and its feet have only two [[toe]]s for larger speed. Ostriches can burst into short impacts up to 43 miles per hour sprinting, and they know a constant speed of 31 miles per hour maintained. A straight one of an Ostrich can be 10 to 16 feet longer than many others. If danger threatens, ostriches can escape quite easily, by running away. They can defend themselves also: they have a 4-inch grip talon on each foot, and their efficient impact is enough to kill a lion. Though ostriches cannot fly, they do possess wings. Ostriches hold their wings out to adjust and help them run, particularly when suddenly changing direction. Their main use, although, God provides, is for communication while hopping around. To assert itself, the ostrich holds its head up straight and raises its wings and end feathers. In subordination, an ostrich will sink its head, with its wings and end feathers down. During the mating season, the black-and-white male uses his drastic color, in order to attract the light brown female. It sinks slowly to soil, nearly, bending its neck, and begins making a wavelike movement and shaking, starting with first one wing, then the other with its end feathers. The male then rises and moves toward the female, holding out its wings to continue impressing her. If she approves, mating commences.  
  
1,058

edits

Navigation menu