Difference between revisions of "Snow leopard"
Jump to navigation
Jump to search
m |
m |
||
| Line 41: | Line 41: | ||
|conservation=Endangered<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22732/0</ref> | |conservation=Endangered<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22732/0</ref> | ||
}} | }} | ||
| + | |||
| + | ==References== | ||
| + | <small><references/></small> | ||
{{Nb_zl_felines}} | {{Nb_zl_felines}} | ||
Revision as of 13:31, December 6, 2013
| Snow leopard | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vertebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Mammalia |
| Sub-class | Theriiformes |
| Infra-class | Holotheria |
| Order Information | |
| Superorder | Preptotheria |
| Order | Carnivora |
| Sub-order | Feliformia |
| Family Information | |
| Family | Felidae |
| Sub-family | Pantherinae |
| Genus Information | |
| Genus | Panthera |
| Species Information | |
| Species | P. uncia |
| Subspecies | Uncia uncia Ounce |
| Population statistics | |
| Population | 4,080-6,590 (2006 est.) |
| Conservation status | Endangered[1] |