Difference between revisions of "Northern harrier"
Jump to navigation
Jump to search
m |
m |
||
| Line 36: | Line 36: | ||
|binomialname= | |binomialname= | ||
|syn= | |syn= | ||
| − | |sub= | + | |sub=C. c. cyaneus<br/>C. c. hudsonius |
|alt= | |alt= | ||
|regionimg= | |regionimg= | ||
| Line 42: | Line 42: | ||
|conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22727733/0</ref> | |conservation=Least concern<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22727733/0</ref> | ||
}} | }} | ||
| + | ==Subspecies== | ||
| + | *''Circus cyaneus cyaneus'' | ||
| + | :[[Europe]] and [[Asia]]; winters south to Middle East, northern Himalayas and southeastern [[China]]. | ||
| + | *''Circus cyaneus hudsonius'' | ||
| + | :[[North America]], from south-central [[United States]] to northern [[Canada]] and [[Alaska]]; winters into [[Central America]], as far south as [[Colombia]]. | ||
==References== | ==References== | ||
<small><references/></small> | <small><references/></small> | ||
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Harriers]] | [[Category:Birds of Prey]][[Category:Harriers]] | ||
Revision as of 22:42, August 19, 2014
| Northern Harrier | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vertebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Infra-class | Neoaves |
| Order Information | |
| Superorder | Passerimorphae |
| Order | Accipitriformes |
| Infraorder | Falconides |
| Family Information | |
| Family | Accipitridae |
| Sub-family | Perninae |
| Genus Information | |
| Genus | Circus |
| Species Information | |
| Species | C. cyaneus |
| Subspecies | C. c. cyaneus C. c. hudsonius |
| Population statistics | |
| Conservation status | Least concern[1] |
Subspecies
- Circus cyaneus cyaneus
- Circus cyaneus hudsonius
- North America, from south-central United States to northern Canada and Alaska; winters into Central America, as far south as Colombia.