Difference between revisions of "White-necked hawk"
Jump to navigation
Jump to search
(added image and a little content, but more is needed) |
m (missed a ref) |
||
| Line 42: | Line 42: | ||
|conservation=Vulnerable<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22695763/0</ref> | |conservation=Vulnerable<ref>http://www.iucnredlist.org/details/22695763/0</ref> | ||
}} | }} | ||
| − | The '''white-necked hawk''' is a bird of prey which resides primary in forests. This species often perches at the edges of forests, especially in valleys, and flies in circles over the natural canopy. They are only known to naturally live in [[Brazil]].<ref name="beautyofbirds.com">https://www.beautyofbirds.com/whiteneckedhawks.html</ref><ref>http://neotropical.birds.cornell.edu/portal/species/overview?p_p_spp=124476</ref> This hawk feeds on insects and other invertebrates which is finds itself or are exposed by other animals or forces.<ref name="beautyofbirds.com">https://www.beautyofbirds.com/whiteneckedhawks.html</ref> | + | The '''white-necked hawk''' is a bird of prey which resides primary in forests. This species often perches at the edges of forests, especially in valleys, and flies in circles over the natural canopy. They are only known to naturally live in [[Brazil]].<ref name="beautyofbirds.com">https://www.beautyofbirds.com/whiteneckedhawks.html</ref><ref>http://neotropical.birds.cornell.edu/portal/species/overview?p_p_spp=124476</ref> This hawk feeds on insects and other invertebrates which is finds itself or are exposed by other animals or forces.<ref name="beautyofbirds.com">https://www.beautyofbirds.com/whiteneckedhawks.html</ref><ref>http://www.globalraptors.org/grin/SpeciesResults.asp?specID=8053</ref> |
==References== | ==References== | ||
<small><references/></small> | <small><references/></small> | ||
[[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]] | [[Category:Birds of Prey]][[Category:Hawks]] | ||
Revision as of 19:32, May 5, 2016
| White-necked Hawk | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vertebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Infra-class | Neoaves |
| Order Information | |
| Superorder | Passerimorphae |
| Order | Accipitriformes |
| Infraorder | Falconides |
| Family Information | |
| Family | Accipitridae |
| Sub-family | Buteoninae |
| Genus Information | |
| Genus | Buteogallus |
| Species Information | |
| Species | B. lacernulata |
| Synonyms | Leucopternis lacernulata |
| Population statistics | |
| Conservation status | Vulnerable[1] |
The white-necked hawk is a bird of prey which resides primary in forests. This species often perches at the edges of forests, especially in valleys, and flies in circles over the natural canopy. They are only known to naturally live in Brazil.[2][3] This hawk feeds on insects and other invertebrates which is finds itself or are exposed by other animals or forces.[2][4]