Difference between revisions of "Canada Goose"
Jump to navigation
Jump to search
DavidB4-bot (talk | contribs) (→top: clean up) |
|||
| Line 42: | Line 42: | ||
|conservation= | |conservation= | ||
}} | }} | ||
| − | The '''Canada goose''' (''Branta canadensis'') of the family [[Anatidae]], is a medium to large-sized waterfowl native to [[North America]]. Introduced feral populations are in [[Britain]] and other northern [[Europe | + | The '''Canada goose''' (''Branta canadensis'') of the family [[Anatidae]], is a medium to large-sized waterfowl native to [[North America]]. Introduced feral populations are in [[Britain]] and other northern [[Europe]]an countries. A separate population breeds in [[Asia]] on [[Kamchatka]] and in [[Japan]]. |
The Canada goose is instantly recognizable, having brownish-gray plumage with a black neck and head. It has a white chinstrap-like mark on its head, which is the main factor in recognizing this goose. Its call is the familiar "honk" sound associated with most [[goose|geese]]. | The Canada goose is instantly recognizable, having brownish-gray plumage with a black neck and head. It has a white chinstrap-like mark on its head, which is the main factor in recognizing this goose. Its call is the familiar "honk" sound associated with most [[goose|geese]]. | ||
| Line 48: | Line 48: | ||
It breeds in [[Alaska]] and [[Canada]], and migrates south to the [[United States]] for the winter. | It breeds in [[Alaska]] and [[Canada]], and migrates south to the [[United States]] for the winter. | ||
| − | [[Category: Birds]][[Category:Waterfowl]] | + | [[Category:Birds]][[Category:Waterfowl]] |
Latest revision as of 23:34, June 24, 2016
| Canada Goose | |
|---|---|
| Scientific classification | |
| Kingdom Information | |
| Domain | Eukaryota |
| Kingdom | Animalia |
| Subkingdom | Bilateria |
| Branch | Deuterostomia |
| Phylum Information | |
| Phylum | Chordata |
| Sub-phylum | Vetebrata |
| Infraphylum | Gnathostomata |
| Class Information | |
| Superclass | Tetrapoda |
| Class | Aves |
| Sub-class | Neornithes |
| Infra-class | Neoaves |
| Order Information | |
| Superorder | Anserimorphae |
| Order | Anseriformes |
| Infraorder | Anserides |
| Family Information | |
| Family | Anatidae |
| Sub-family | Anserinae |
| Tribe Information | |
| Tribe | Anserini |
| Genus Information | |
| Genus | Branta |
| Species Information | |
| Species | B. canadensis |
| Population statistics | |
The Canada goose (Branta canadensis) of the family Anatidae, is a medium to large-sized waterfowl native to North America. Introduced feral populations are in Britain and other northern European countries. A separate population breeds in Asia on Kamchatka and in Japan.
The Canada goose is instantly recognizable, having brownish-gray plumage with a black neck and head. It has a white chinstrap-like mark on its head, which is the main factor in recognizing this goose. Its call is the familiar "honk" sound associated with most geese.
It breeds in Alaska and Canada, and migrates south to the United States for the winter.