Difference between revisions of "Bobcat"
Jump to navigation
Jump to search
(created) |
Lukecorlando (talk | contribs) |
||
| Line 1: | Line 1: | ||
| − | The '''Bobcat''' is the most common wild cat in [[North America]] and is member of the [[Feline]] family as well as Lynx genus. It appearance is similarly to the domestic cat, although it is much larger- averaging 17-23 inches long and 25-41 inches high. The male Bobcat usually weights between 16-28 lbs and the female averages between 10-18 lbs. Bobcats lifespan ranges from 12-13 years and mostly feeds off of [[rodent]]s, [[birds]] as well as larger mammals, including [[lamb]]s, [[poultry]] and young [[pigs]]. | + | The '''Bobcat''' is the most common wild cat in [[North America]] and is member of the [[Feline]] [[family]] as well as Lynx genus. It appearance is similarly to the domestic cat, although it is much larger- averaging 17-23 inches long and 25-41 inches high. The male Bobcat usually weights between 16-28 lbs and the female averages between 10-18 lbs. Bobcats lifespan ranges from 12-13 years and mostly feeds off of [[rodent]]s, [[birds]] as well as larger mammals, including [[lamb]]s, [[poultry]] and young [[pigs]]. |
There are 725,000 to 1,020,000 bobcats in the wild and are mostly located in North America and southern [[Canada]]. | There are 725,000 to 1,020,000 bobcats in the wild and are mostly located in North America and southern [[Canada]]. | ||
Revision as of 03:04, November 15, 2007
The Bobcat is the most common wild cat in North America and is member of the Feline family as well as Lynx genus. It appearance is similarly to the domestic cat, although it is much larger- averaging 17-23 inches long and 25-41 inches high. The male Bobcat usually weights between 16-28 lbs and the female averages between 10-18 lbs. Bobcats lifespan ranges from 12-13 years and mostly feeds off of rodents, birds as well as larger mammals, including lambs, poultry and young pigs.
There are 725,000 to 1,020,000 bobcats in the wild and are mostly located in North America and southern Canada.