Changes

Jump to navigation Jump to search
32 bytes added ,  01:52, November 25, 2008
no edit summary
Line 1: Line 1:  
The '''Gannet''' is a large seabird found in the [[Atlantic Ocean]]. It is three feet long and mostly white, with a yellow head and blue eyes; they can take four years to reach their full adult [[plumage]].
 
The '''Gannet''' is a large seabird found in the [[Atlantic Ocean]]. It is three feet long and mostly white, with a yellow head and blue eyes; they can take four years to reach their full adult [[plumage]].
   −
Gannets have no nostrils, because they dive into the sea from a great height, and this design protects their brains from damage from the pressure of the water[http://elibrary.unm.edu/sora/Auk/v054n03/p0379-p0381.pdf]. For this reason they are locally nicknamed the Angel Bird, as they appear to have some sort of divine protection surrounding them. However, the truth of these claims is debated.{{fact}}
+
Gannets have no nostrils, because God made them that way so they could dive into the sea from a great height, and this design protects their brains from damage from the pressure of the water.[http://elibrary.unm.edu/sora/Auk/v054n03/p0379-p0381.pdf] For this reason they are locally nicknamed the Angel Bird, as they appear to have some sort of divine protection surrounding them. However, the truth of these claims is debated.{{fact}}
    
They nest in large groups on cliff ledges and small islands on the coasts of [[Europe]] and [[Canada]], although it is most common in the [[British Isles]]. They spend the winter at sea as far south as [[Mexico]], the [[Caribbean]] and [[Africa]]. They are also occasional visitors to the [[Great Lakes]]. In the tropics their closest relatives are the [[booby|boobies]].
 
They nest in large groups on cliff ledges and small islands on the coasts of [[Europe]] and [[Canada]], although it is most common in the [[British Isles]]. They spend the winter at sea as far south as [[Mexico]], the [[Caribbean]] and [[Africa]]. They are also occasional visitors to the [[Great Lakes]]. In the tropics their closest relatives are the [[booby|boobies]].
229

edits

Navigation menu