Difference between revisions of "Canada Goose"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
(Created page with 'The '''Canada Goose''' (''Branta canadensis'') of the family Anatidae, is a medium to large-sized waterfowl native to North America. Introduced feral populations are in [...')
 
(not a proper noun.)
Line 1: Line 1:
−
The '''Canada Goose''' (''Branta canadensis'') of the family [[Anatidae]], is a medium to large-sized waterfowl native to [[North America]]. Introduced feral populations are in [[Britain]] and other northern [[Europe|European]] countries. A separate population breeds in [[Asia]] on [[Kamchatka]] and in [[Japan]].
+
The '''Canada goose''' (''Branta canadensis'') of the family [[Anatidae]], is a medium to large-sized waterfowl native to [[North America]]. Introduced feral populations are in [[Britain]] and other northern [[Europe|European]] countries. A separate population breeds in [[Asia]] on [[Kamchatka]] and in [[Japan]].
  
−
The Canada Goose is instantly recognizable, having brownish-gray plumage with a black neck and head. It has a white chinstrap-like mark on its head, which is the main factor in recognizing this goose. Its call is the familiar "honk" sound associated with most [[goose|geese]].
+
The Canada goose is instantly recognizable, having brownish-gray plumage with a black neck and head. It has a white chinstrap-like mark on its head, which is the main factor in recognizing this goose. Its call is the familiar "honk" sound associated with most [[goose|geese]].
  
 
It breeds in [[Alaska]] and [[Canada]], and migrates south to the [[United States]] for the winter.
 
It breeds in [[Alaska]] and [[Canada]], and migrates south to the [[United States]] for the winter.
  
 
[[Category: Birds]]
 
[[Category: Birds]]

Revision as of 20:05, January 4, 2010

The Canada goose (Branta canadensis) of the family Anatidae, is a medium to large-sized waterfowl native to North America. Introduced feral populations are in Britain and other northern European countries. A separate population breeds in Asia on Kamchatka and in Japan.

The Canada goose is instantly recognizable, having brownish-gray plumage with a black neck and head. It has a white chinstrap-like mark on its head, which is the main factor in recognizing this goose. Its call is the familiar "honk" sound associated with most geese.

It breeds in Alaska and Canada, and migrates south to the United States for the winter.